Fyldte chokolader m. havtorn og saltkaramel

21 chokolader
Glutenfri

Byd dine nytårsgæster på velkomstsnacks af chokolade og karamel.

Jeg elsker at byde mine gæster ordentligt velkommen og i min optik gør man bedst dét med fyldte chokolader.

Er du ikke til den klassiske kransekage til midnat, er disse chokolader med havtorn og saltkaramel også oplagte.

Ingredienser

Chokoladeskaller

50 g kakaosmør
orange pulverfarve
gul pulverfarve
guld pulverfarve
300 g god mørk chokolade

Havtorn ganache

100 g havtorn, friske eller frosne
0,5 dl piskefløde
150 g god hvid chokolade

Saltkaramel ganache

4 spsk færdigkogt kondenseret mælk (dulce de leche)
1-2 tsk havsalt

I øvrigt

50 g gold chokolade
30 g kakaosmør
guldstøv

Fremgangsmåde Udskriv

1
Chokoladeskaller

Smelt kakaosmør og fordel i 3 skåle. Bland pulverfarverne i hver skål. Klip en ren køkkensvamp i mindre stykker og dup med orange, gul og guld farve i en chokoladeform. Lad det tørre. Temperér herefter chokolade. Hæld chokoladen i chokoladeformen og bank/ryst overskydende chokolade ud igen. Skrab overfladen og stil formen på køl. Gem overskydende chokolade til at lukke chokoladerne med til sidst.

2
Havtorn ganache

Kom havtorn i en gryde og kog dem møre. Sigt massen så du kun har saften tilbage. Kom havtornsaften tilbage i gryden sammen med fløde og varm det op til lige under kogepunktet. Hak chokolade fint og kom op i en skål. Hæld den varme blanding op i skålen til chokoladen og rør godt så chokoladen smelter helt. Hæld ganachen på en sprøjtepose og lad den køle lidt af, inden du fylder den i chokoladeskallerne, sådan så ganachen ikke smelter chokoladen.

3
Saltkaramel ganache

Rør karamellen (dulce de leche) sammen med havsalt til en ensartede masse. Kom herefter karamellen op i en sprøjtepose.

4
Samling

Fyld havtorn ganache halvt op i chokoladeskallerne. Fyld herefter saltkaramel ganache ovenpå havtorn ganachen. Hold ca. 1-2 mm afstand fra kanten, så chokoladerne kan lukkes. Sæt chokoladerne på køl, mens du tempererer den overskydende chokolade igen, så du kan lukke chokoladerne til. Skrab forsigtig overfladen, så de ikke får “fødder”. Lad de fyldte chokolader sætte sig i formen – gerne på køl, og befri dem herefter fra formen.

5
I øvrigt

Temperér chokolade og kakaosmør. Krøl et stykke bagepapir sammen og glatte det let ud igen og hæld derefter chokoladen på. Lad chokoladen tørre og bræk herefter chokoladen i brudstykker. Pynt de fyldte chokolader med chokoladebrudene og guldstøv.

Tips

Du kan bruge hvilke som helst af mine By Ditte Julie chokoladeforme, så du får lige præcis den form på dine chokolader, som du ønsker.

Chokoladetemperering kan være lidt af en udfordring, og vi vil jo alle sammen gerne opnå en flot blank chokolade med et godt knæk. I videoen her, viser jeg, hvordan du tempererer mørk chokolade i en mikrobølgeovn.