Fyldte chokolader m. hindbær
21 chokolader
Glutenfri
Elegante chokolader i smukke nuancer med hindbær.
Chokoladeskallerne er støbt i god chokolade – og i tilhørende how to videoer guider jeg dig gennem tempereringen, så du kan lykkes.
I midten er en sød hindbærgananche med chokolade.
Ingredienser
Indfarvet chokolade
50 g kakaosmør
pulverfarve
Chokoladeskaller
300 g ruby chokolade
Hindbærganache
150 g ruby chokolade
1 dl piskefløde
1-2 spsk frysetørrede hindbærstykker
Fremgangsmåde Udskriv
Indfarvet chokolade
Temperér kakaosmør (temperatur mellem 34-37 grader) og bland din ønskede pulverfarve i. Du kan også vælge at opdele kakaosmørret og indfarve det i flere farver.
Pensl eller sprøjt herefter kakaosmør i en By Ditte Julie chokoladeform, twist, med en pensel eller en tandbørste. Stil formen på køl.
Ruby chokoladeskaller
Temperér chokolade. Hæld den i chokoladeformen og bank/ryst ovreskydende chokolade ud igen. Skrab overfladen og stil den på køl. Gem overskydende chokolade til at lukke dem med til sidst.
Hindbær ganache
Kom fløde op i en gryde og varm det op til under kogepunktet. Hak chokolade. Hæld den varme fløde over chokoladen og rør rundt til chokoladen er smeltet. Vend herefter hindbær i chokoladeblandingen. Kom ganachen på sprøjtepose og lad den køle af på køkkenbordet. Fyld chokoladeskallerne med ganachen. Hold ca. 1-2 mm. afstand fra kanten, så chokoladerne kan lukkes. Stil dem på køl i 30 minutter. Temperér den sidste del chokolade og hæld over chokoladerne. Skrab forsigtigt overfladen, så de ikke danner “fødder”. Lad chokoladerne sætte sig og befri dem efterfølgende fra formen.
Tips
Husk at pudse din form inden brug, så du får flotte blanke chokolade. Se min how to video for at se hvordan jeg gør.
Du kan bruge hvilke som helst af mine By Ditte Julie chokoladeforme, så du får lige præcis den form på dine chokolader, som du ønsker.
Chokoladetemperering kan være lidt af en udfordring, og vi vil jo alle sammen gerne opnå en flot blank chokolade med et godt knæk. I videoen her, viser jeg, hvordan du tempererer ruby chokolade i en mikrobølgeovn.