Fyldte chokolader m. solbær og lakrids

21 chokolader
Glutenfri

Jeg elsker jo en god fyldt chokolade.

Knækket fra en perfekt tempereret chokolade og en blød cremet midte af ganache er bare perfekt for mig!

Disse små chokolader er støbt i ruby chokolade og en midte af solbærfyld med lakrids.

Ingredienser

Chokoladeskaller

50 g kakaosmør
lilla pulverfarve
300 g god ruby chokolade

Solbærganache m. lakrids

50 g solbærpuré
0,5 dl piskefløde
150 g god hvid chokolade
1 tsk lakridssirup, sød

Fremgangsmåde Udskriv

1
Chokoladeskaller

Temperér kakaosmør og rør lidt pulverfarve heri. Tag en pensel eller tandbørste og sprøjt tilfældigt kakaosmør i en By Ditte Julie chokoladeform, twist. Rør lidt mere farve i kakaosmørret og gentag. Sæt formen på køl.

Temperér chokolade. Hæld den i chokoladeformen og bank/ryst overskydende chokolade ud igen. Skrab overfladen, og stil den på køl. Gem den overskydende chokolade til at lukke dine chokolader med til sidst.

2
Solbærganache m. lakrids

Varm solbærpuré og fløde op i en tykbundet gryde. Hak chokolade fint og kom den op i en skål sammen med lakridssirup. Hæld den varme blanding op i skålen til chokoladen og rør godt, så chokoladen smelter helt. Hæld ganachen på en sprøjtepose og lad den køle lidt af, inden du fylder den i chokoladeskallerne.

Fyld ganache i chokoladeskallerne. Hold ca. 1-2 mm afstand fra kanten, så chokoladerne kan lukkes. Sæt chokoladerne på køl, mens du tempererer den gemte chokolade igen, så du kan lukke chokoladerne. Hæld den tempererede chokolade over formen med chokoladeskaller med ganache. Skrab forsigtigt overfladen, så de ikke får “fødder”. Lad de fyldte chokolader sætte sig i formen.

Tips

Husk at pudse din form inden brug, så du får flotte blanke chokolade. Se min how to video for at se hvordan jeg gør.

Du kan bruge hvilke som helst af mine By Ditte Julie chokoladeforme, så du får lige præcis den form på dine chokolader, som du ønsker.

Chokoladetemperering kan være lidt af en udfordring, og vi vil jo alle sammen gerne opnå en flot blank chokolade med et godt knæk. I videoen her, viser jeg, hvordan du tempererer ruby chokolade i en mikrobølgeovn.