Fyldte chokolader med banankaramel

18 stykker

Små petit fours i hvid chokolade med flydende banankaramel i midten.

Jeg har leget med chokolade, kakaosmør og stempler endnu en gang. Denne gang i min silikoneform, men en chokoladeform kunne også sagtens være brugt. Så ville udtrykket blive som i disse fyldte chokolader.

Ingredienser

Vaniljebunde

60 g flormelis
150 g kage hvedemel
1 tsk vaniljepulver
75 g smør, blødt
2 æggeblommer

CHOKOLADESKALLER

50 g kakaosmør
lyserød og gul pulverfarve
400 g god hvid chokolade

FLAMBERET BANANKARAMEL

4 modne bananer
100 g lyst rørsukker
75 g smør
1 økologisk citron, skallen heraf
1 tsk vaniljepasta
1 dl mørk rom

Fremgangsmåde Udskriv

1
Vaniljebunde

Kom flormelis, mel og vanilje i en skål og smuldr smør heri mellem hænderne. Ælt æggeblommer ned i dejen. Stop med at ælte, når dejen er glat og hænger sammen. Læg dejen i en pose på køl i minimum 30 minutter.

Rul dejen ud i 4 mm tykkelse og udstik 18 små bunde (3 cm i diameter). Placér dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem ved 190 grader varmluft i 10-15 minutter.

2
CHOKOLADESKALLER

Temperér chokolade. Udfyld to af hullerne i en silikoneformen med chokolade og sæt dem på frys. Inden chokoladen sætter sig helt placeres en ispind i hvert hul med chokolade. Disse to skal senere bruges som “skabelon”. Lad dem sætte sig helt og tag dem herefter ud af chokoladeformen.

Varm kakaosmør og pulverfarve op. Kom det i en sprøjtepose og klip et lille hul i posen. Placér en lille klat kakaosmør i midten af hvert hul i formen. Tag din skabelon og pres ned i hvert hul, og hiv din skabelon op igen. Nu har du et mønster. Gentag til alle chokoladerne i formen er lavet.

Se evt. denne video for en guide. 

Temperér chokolade igen. Hæld den i formen og ryst overskydende chokolade ud igen. Skrab overfladen, og stil den på køl. Gem overskydende chokolade til at lukke chokoladerne med til sidst.

3
FLAMBERET BANANKARAMEL

Skræl og halvér bananerne. Kom sukker på en pande og lad smelte. Når sukkeret er smeltet tilsættes smør, citronskal og vanilje. Når det hele er smeltet til en karamel, kommes bananerne på panden og det hele vendes sammen. Tilsæt herefter rom og lad det simre i et par sekunder og sæt derefter ild til (husk at slukke emhætten) og lad det flambere. Kom derefter bananerne op i en blender sammen med 2 spsk af væsken og blend det til en fin puré. Kom puréen i en sprøjtepose og lad køle.

Fyld chokoladeskallerne ca. halvt op og placér herefter en mørdejsbund i hver.

Temperér den overskydende chokolade og luk skallerne. Skrab formen så du undgår fødder på chokoladerne. Stil formen på frys til chokoladen har sat sig. Befri dem ud af formen.

Du vil have en smule for meget banankaramel men gem den endelig. Brug den i andre chokolader, i din tærte, til at komme over vaniljeis, i pandekager eller meget mere.