Fyldte chokolader med honning og rosmarin

21 chokolader
Glutenfri

Smukke grønne hjemmelavede fyldte chokolader med en flydende midte af honning og rosmarin ganache.

Jeg elsker at lege med chokolade og chokoladetemperering, så selvfølgelig skulle jeg også lave lækre chokolader til julefrokostbordet. Disse er langt fra klassisk julede, men af og til synes jeg heller ikke det skader med lidt utraditionelt i eller meget traditionelle dage.

Ingredienser

CHOKOLADESKALLER

75 g kakaosmør
guldstøv
mørk grøn pulverfarve
300 g god mørk chokolade

honning og rosmaringanache

100 g piskefløde
3 store stilke frisk rosmarin
30 g god, dansk honning (andet kan selvfølgelig også bruges, det giver bare en langt bedre smag)
1 nip havsalt
150 g god hvid chokolade

Fremgangsmåde Udskriv

1
CHOKOLADESKALLER

Temperér kakaosmør og del den op. Jeg har brugt en meget lille del til guld og det resterende har jeg farvet mørk grøn. Først har jeg sprøjtet med guld med en tandbørste i en chokoladeform. Til sidst har jeg penslet med mørk grøn.

Temperér chokolade. Hæld den i chokoladeformen og bank/ryst overskydende chokolade ud igen. Skrab overfladen, og stil den på køl. Gem den overskydende chokolade til at lukke dine chokolader med til sidst

2
honning og rosmaringanache

Varm fløde, rosmarin, honning og salt langsomt op i en gryde. Den skal blot stå på lav varme og frigive aroma fra rosmarin. Når bunden tages ud af ovnen, skrues der op for varmen så flødeblandingen får et kort opkog. Hak chokolade og kom i en høj kande. Hæld den varme fløde over chokoladen gennem en sigte. Rør godt til chokolade er opløst. Lad køle.

Fyld chokoladerne med ganache. Fyld ikke helt op, så der er plads til marcipan og at de bliver lukket. Sæt chokoladerne på køl, mens du tempererer den gemte chokolade igen, så du kan lukke chokoladerne.

Hæld den tempererede chokolade over formen med chokoladeskaller med ganache. Skrab forsigtigt overfladen, så de ikke får “fødder”. Lad de fyldte chokolader sætte sig i formen. Bank chokoladerne ud af formen.

Tips

Du kan bruge hvilke som helst af mine By Ditte Julie chokoladeforme, så du får lige præcis den form på dine chokolader, som du ønsker.

Chokoladetemperering kan være lidt af en udfordring, og vi vil jo alle sammen gerne opnå en flot blank chokolade med et godt knæk. I videoen her, viser jeg, hvordan du tempererer mørk chokolade i en mikrobølgeovn.