Glutenfri roulade med rabarber

8-10 personer
Glutenfri

Roulade er virkelig noget af en klassiker – og måske også i virkeligheden et let kritiseret klassiker som vi forbinder med supermarkedskager? Men jeg ELSKER roulader og jeg synes, de her har det fineste udtryk.

Jeg portionsanretter meget ofte min roulade, da det giver et smukt og kreativt udtryk frem for den klassiske hverdagskage.

Ingredienser

ROULADEBUND

100 g æggeblommer (5 æg, str. M/L)
100 g lyst rørsukker
160 g æggehvider (5 æg, str. M/L)
20 g lyst rørsukker
60 g glutenfri melblanding
1 tsk bagepulver
1 nip salt
1 økologisk citron, skallen og saften heraf

Creme

2,5 dl piskefløde
2,5 dl creme fraiche, 38%
1 dl flormelis
1 tsk vaniljepulver

I øvrigt

Fremgangsmåde Udskriv

1
ROULADEBUND

Del 5 æg op i æggeblommer og æggehvider – svarer til ca. 100 g æggeblommer og 160 g æggehvider.

Pisk æggeblommer og 100 g sukker sammen til en tyk og luftig æggesnaps. Æggehvider piskes let. Tilsæt 20 g sukker og pisk æggehviderne stiver. Sigt mel, bagepulver og salt i æggesnapsen og vend forsigtigt sammen. Vend citronsaft- og skal i æggesnapsen. Til sidst vendes æggehviderne forsigtigt i.

Fordel dejen på en bageplade beklædt med bagepapir og bag ved 190 grader i ca. 10-15 minutter. Når bunden er bagt, vendes den ud på et nyt stykke bagepapir og rulles med det samme i et rent viskestykke. Derefter skal den på køl. På den måde holder den form som en roulade og revner ikke.

2
Creme

Pisk alle ingredienser sprøjtefast. Vend forsigtigt creme fraiche her. Sigt flormelis og vanilje i blandingen og vend forsigtigt sammen. Fordel cremen på kagens top.

3
I øvrigt

Rul forsigtigt rouladen ud af viskestykket og smør marmelade ud over bunden. Pas på med at være for gavmild med fyldet i rouladen. Jo mere fyld, jo sværere er den at rulle sammen. Rouladen skal rulles fast, men ikke sådan at fyldet presses ud. Kom rouladen på frys i 30-60 minutter. Skær herefter rouladen ud i de ønskede størrelse stykker. Sprøjt creme på toppen af hvert stykke. Pynt med tuilles og hyldeblomst