Græskarflødeboller

16-18 flødeboller

Græskaret er hovedpersonen i disse efterårsflødeboller.

I stedet for den klassiske marcipanbund, er disse flødeboller bygget op på en smoshy græskarkage.

Flødeboller er et perfekt familieprojekt til efterårsferien. Se med i videoen, så vi sammen kan lave en lækker efterårssnack.

Ingredienser

Bund

½ butternut squash eller hokkaido græskar (250 g)
85 g mørkt muscovadosukker
50 g smør, blødt
1 æg, str. M/L
1/2 dl sødmælk
100 g kage hvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk cake factor
50 g mandelsplitter

Flødebolleskum

250 g hvidt sukker
100 g glukosesirup
2 tsk vaniljepasta
75 g vand
140 g past. æggehvider
1 spsk hvidt sukker

Karamel

4 spsk færdigkogt kondenseret mælk (dulce de leche)
1 tsk havsalt

Chokolade overtræk

100 g kakaosmør
600 g  god hvid chokolade
orange pulverfarve

I øvrigt

50 g god hvid chokolade
grøn pulverfarve

Fremgangsmåde Udskriv

1
Bund

Flæk butternut squash og fjern kerner og tråde. Bag i ovnen ved 200 grader varmluft i 1 time. Fjern skrællen og Blend herefter græskar til en cremet puré. Pisk sukker og smør lyst og luftigt. Tilsæt græskarpuréen og pisk det godt sammen. Pisk æg i massen Vend forsigtig mælk i massen. Sigt herefter alle de tørre ingredienser i en skål og vend det hele forsigtig sammen. Vend mandelsplitter i dejen.

Beklæd en bradepande med bagepapir (33 x 23 cm). Fordel dejen i formen. Bag bunden ved 180 grader varmluft i 15-20 minutter. Lad bunden køle af i formen. Udstik herefter 16-18 bunde (ca. 5 cm. i diameter) med en udstikker fra By Ditte Julie.

2
Flødebolleskum

Kog sukker, glukosesirup, vaniljepasta og vand op i en lille gryde til præcis 117 grader. Pisk æggehvider let og skummende med 1 spsk sukker. Tilsæt dernæst den brandvarme sukkersirup i en tynd stråle, mens der piskes kraftigt. Fortsæt med at piske til skummen er stuetemperatur. Det tager ca. 20 minutter. Kom skummen i en sprøjtepose med en stor, rund, glat tylle eller en adapter fra By Ditte Julie. Sprøjt skummen ud på bundene. Stil dem på køl.

3
Karamel

Rør den færdigkogte karamel sammen med salt. Kom karamellen op i en sprøjtepose med en fylde tylle. Stik fylde tyllen ned i flødebolleskummen og sprøjt karamellen ud, samtidig med at du langsomt bevæger tyllen opad.

4
Chokolade overtræk

Temperér kakaosmør og chokolade. Vend orange pulverfarve i blandingen. Hæld nu chokoladen op i en høj kande og dyp flødebollerne heri.

5
I øvrigt

Kom chokolade op i en minihakker og blend det fint. Kom derefter chokoladen op i en frysepose sammen med grøn pulverfarve og ryst posen. Drys den grønne chokolade over flødebollerne, mens chokoladen stadig er våd (det gør, at chokoladedrysset hænger fast).

Tips

I slutningen af videoen viser jeg, hvordan du laver super fin og nem chokoladepynt af overskydende chokolade. Jeg har fx brugt pynten på denne pumpkin pie.

Hvis du ønsker, at flødebollerne skal have et mere skarpt look, kan du bruge en af mine By Ditte Julie flødebolleforme til at støbe dine flødeboller med.

Til disse græskarflødeboller har jeg valgt at bruge hvid chokolade indfarvet med orange for at fuldende græskar-temaet. Er du i tvivl om, hvordan du indfarver chokolade kan du evt se denne video, hvor jeg indfarver med pulverfarve eller denne, hvor jeg indfarver med indfarvet kakaosmør.