Pumpkin pie m. cremefraiche mousse

6-8 personer

I kender mig – jeg ELSKER tærter. Og denne efterårstærte er ingen undtagelse.

Opskriften her byder på en græskartærte i en sprød mørdej toppet med en frisk creme fraiche mousse.

Få varmen i det kolde efterår med et stykke af denne tærte.

Ingredienser

Mørdej

60 g flormelis
2 tsk vaniljepasta
150 g kage hvedemel
75 g smør, blødt
2 æggeblommer

Græskarpuré

¼ butternutsquash eller hokkaido græskar

Græskarmazarin

100 g ren rå marcipan
100 g græskarpuré (se opskrift ovenfor)
100 g smør, blødt
100 g lyst rørsukker
1,5 tsk cake factor
1 æg
50 g hasselnødder

Cremefraiche mousse

2 blade husblas
1 spsk lyst rørsukker
1 tsk vaniljepasta
1,5 dl piskefløde
1,5 dl cremefraiche

I øvrigt

100 g god hvid chokolade
orange pulverfarve
guldstøv

Fremgangsmåde Udskriv

1
Mørdej

Kom flormelis, vanilje og mel op i en skål og smuldr smør heri mellem hænderne. Saml hurtigt dejen med æggeblommer. Stop med at ælte, straks når dejen er glat og hænger sammen. Læg dejen i en pose på køl i minimum 30 minutter.

2
Græskarpure til frangipan

Bag græskar i ovnen ved 200 grader varmluft i 45 minutter til det er mørt. Blend græskarret til puré og lad purén køle af. Stil den til side indtil den skal bruges.

3
Græskar mazarin

Riv marcipan. Ælt græskarpuré, smør, sukker, marcipan og cake factor sammen til en ensartet masse uden klumper. Tilsæt æg og ælt igen til massen er homogen. Hak hasselnødder og vend i dejen.

Rul mørdejen ud i 2 mm tykkelse. Kom mørdejen i en rund tærteform fra By Ditte Julie (19 cm i diameter). Fyld mazarinen i den ubagte tærte. Bag tærten ved 190 grader varmluft i 15-20 minutter. Lad tærten køle af.

4
Cremefraiche mousse

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i minimum 10 minutter. Kom sukker, vanilje og 0,5 dl fløde op i en gryde. Varm op til sukkeret er opløst. Knug husblassen fri for vand og vend det i den lune flødeblanding. Vend cremefraiche i flødeblandingen. Pisk resten af piskefløden til en let skum og vend det forsigtigt sammen med cremefraiche-blandingen.

Fyld moussen i en rund toppingform med bobler fra By Ditte Julie (19 cm i diameter). Stil moussen på frys i minimum 4 timer.

5
I øvrigt

Temperér chokolade. Knug et stykke bagpapir sammen, glat det let ud igen og placér på et spækbræt. Smør den tempererede chokolade ud over bagepapiret og sæt i køleskabet til chokoladen har sat sig. Når chokoladen har sat sig, befries chokoladen fra bagepapiret og pensles med guldstøv. Bræk små brud af chokoladen og pynt din pumpkin pie med dem.

I videoen hvor jeg laver græskarflødeboller kan du se, hvordan pynten til denne pumpkin pie skal laves.

Tips

Husk altid at aktivere silikonen ved at skylle formene med varmt vand, inden de fyldes med mousse. Det gør ikke noget, at der er små vanddråber i – det er vigtigt ikke at tørre af med en klud/et viskestykke. Når mousse skal ud af formen, skal de være fuldstændig dybfrosne. Tø dem langsomt op på køl i et par timer efter de er befriet fra formen.

Se denne how to video, hvor jeg viser teknikken bag en smørblød mousse, som ikke skiller.