Jule chokoladebarer

6 barer
Glutenfri

Jeg har lavet julechokoladebarer med en masse julesmage.

Disse konfektbarer er nemlig med en masse god chokolade, mandler, nougat og kirsebær. Mere jul bliver det vist ikke!

Ingredienser

GANACHE

125 g god mælkechokolade
1 dl piskefløde
50 g mandelnougat

FYLD

5 mandler uden hinde
5 amarena kirsebær
50 g ren rå marcipan
1 nip havsalt

I ØVRIGT

guldstøv
krymmel (Red Nose)

Fremgangsmåde Udskriv

1
CHOKOLADESKALLER

Varm kakaosmør op og tilsæt bronzestøv. Temperér mørkerød Power Flower. Sprøjt med de to farver i en chokoladeform med store barer fra By Ditte Julie (jeg har brugt en tandbørste). Jeg har kun sprøjtet i tre af barerne. Stil formen på køl.

Temperér chokolade og del i to portioner. 

Indfarv den ene med mørkerød og den anden med mørkegrøn kakaosmør. Fyld den røde chokolade i de tre “rene” forme og bank herefter overskydende chokolade ud af formen. Fyld den grønne chokolade i de tre resterende barer og bank overskydende chokolade ud af formen. Stil formen med chokoladeskallerne på køl. Gem overskydende chokolade til at lukke chokoladerne med til sidst.

2
GANACHE

Hak chokolade og kom i en kande. Varm fløde og nougat op til lige under kogepunktet. Hæld flødenougaten over den hakkede chokolade og rør godt. Hæld ganachen på en sprøjtepose og lad ganachen køle. 

3
FYLD

Hak mandler. Hak ligeledes kirsebær fint. 

Fyld ganache i alle chokoladeskaller. Pres hakkede mandler i de grønne chokoladeskaller. Pres ligeledes kirsebær ned i de røde skaller. 

Ælt marcipan og salt godt sammen. Udrul til 2 mm tykkelse. Skær stave af marcipanen der passer til chokoladeskallerne. Placér en stav af marcipan i hver skal. 

Luk skallerne med den overskydende chokolade – det kan være, at den skal varmes lidt op igen.

Stil barerne på køl og bank dem herefter ud af formen.

4
I ØVRIGT

Pensl med guldstøv og pynt med krymmel.

Tips

Chokoladetemperering kan være lidt af en udfordring, og vi vil jo alle sammen gerne opnå en flot blank chokolade med et godt knæk. I videoen her, viser jeg, hvordan du tempererer hvid chokolade i en mikrobølgeovn.