Jule chokoladebarer

3 barer
Glutenfri

Ingredienser

CHOKOLADESKALLER

30 g kakaosmør
guldstøv
250 g god gold chokolade

Nougat/marcipanfyld

60 g hasselnødnougat
60 g ren rå marcipan
1 nip havsalt
1 tsk cake factor
spiseligt bladguld

Fremgangsmåde Udskriv

1
CHOKOLADESKALLER

Temperér kakaosmør og bland op med guldstøv. Brug en pensel og sprøjt tilfældigt i en By Ditte Julie chokoladeform, barer med riller. Lad kakaosmørret sætte sig kort.

Temperér chokolade. Hæld chokoladen i formen og bank/ryst overskydende chokolade ud igen. Skrab overfladen, og stil den på køl. Gem den overskydende chokolade til at lukke dine chokolader med til sidst.

2
Nougat/marcipanfyld

Smelt forsigtigt nougat i en gryde. Lad den køle kort. Smør den i de tre chokoladeskaller og lad den sætte sig. Ælt marcipan, salt og cake factor godt sammen. Udrul i 3 mm tykkelse og skær dem til, så de passer i chokoladeskallerne. Placér et marcipanstykke i hver chokoladeskal.

Luk barerne med den overskydende chokolade. Den skal tempereres på ny. Stil formen på køl til chokoladen har sat sig helt. Bank barerne ud.

Pynt med guld.

Tips

Lav endelig de her julebarer i et par dage i forvejen, da marcipan og cake factor har godt af, at stå og trække. De kan derudover sagtens holde sig et par uger på køl.