Jule konfektsnitte
6-8 personer
Jeg har lavet denne fine konfektsnitte som en julestok.
Jeg synes udtrykket er blevet super fint, men opskriften er langt fra svær.
Jeg har bagt nemme mørdejsbunde med vanilje og sprøjtet en nougatcreme i mellem og på toppen.
Ingredienser
Vaniljemørdej
120 g flormelis
1 tsk vaniljepulver
300 g kage hvedemel
150 g smør, blødt
4 æggeblommer
Mandelnougat creme
2 blade husblas
100 g mandelnougat
4 dl piskefløde
150 g god hvid chokolade
I Øvrigt
200 g ren rå marcipan
100 g god hvid chokolade
rød kakaosmør, Power Flower
krymmel, Santa’s Favorite
guldstøv
dragerede hasselnødder
Fremgangsmåde Udskriv
Vaniljemørdej
Kom flormelis, vanilje og mel op i en stor skål og smuldr smør imellem hænderne. Ælt æggeblommer i dejen. Stop med at ælte når dejen er glat og hænger sammen. Kom mørdejen i en pose og kom dem på køl i minimum 30 minutter.
Mandelnougat creme
Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 10 minutter. Varm fløde og nougat op i en gryde sammen med nougat. Tag gryden af varmen når nougaten er rørt helt ud i fløden. Lad den svale kort. Rør den udblødte husblas ud i fløden. Hak chokolade groft og hæld den lune fløde over. Rør godt til chokoladen er opløst. Hæld massen over i en ren skål. Dæk overfladen med husholdningsfilm der trykkes helt ned på overfladen. Sæt den på køl i minimum 3 timer til chokoladefløden er tyknet og helt køleskabskold (maks 5 grader).
Udrul mørdej i 4 mm tykkelse. Skær 2xJ med en kniv efter en bogstavsskabelon fra By Ditte Julie. Udstik også nogle små julestokke med en udstikker. Placér alle dele på en eller 2 bageplader beklædt med en airmåtte fra By Ditte Julie. Bag det ved 190 grader varmluft i 12-15 minutter. Lad køle.
I Øvrigt
Ælt marcipan igennem. Udrul marcipanen i 2 mm tykkelse. Skær 2xJ med en kniv efter en bogstavsskabelon fra By Ditte Julie.
Når cremen er kold, piskes den let sammen med et piskeris. Kom cremen i en sprøjtepose med en lille stjernetylle.
Temperer chokolade og indfarv med rør kakaosmør. Pens først det ene mørdejs J med chokolade. Placér et marcipan J herpå. Placér på et serveringsfad. Afsæt toppe af creme på marcipanen. Pensl ligeledes det sidste mørdejs J med chokolade og placér marcipan J’et herpå. Placér forsigtigt på toppen af cremen. Afsæt ligeledes toppe af creme herpå.
Pensl de små julestoppe med chokolade og drys med krymmel.
Kom guld og dragerede kugler i en lille pose og ryst godt. Pynt med guldkugler, mini julestokke og krymmel.