Kaffechokolader

21 chokolader
Glutenfri

Smukke grønne chokoladehapsere med smag af kaffe.

De hvide chokoladeskaller gemmer op endnu mere chokolade med masser af kaffe og tvist af salt.

 

Ingredienser

Kaffeganache

150 g gold chokolade
1 dl piskefløde
1 tsk instant kaffe
1 nip havsalt

Fremgangsmåde Udskriv

1
Chokoladeskaller

Temperér chokolade og kakaosmør. Fyld en By Ditte Jule chokoladeform, blad med tempereret chokolade og bank/ryst overskydende chokolade ud igen. Skrab overfladen og stil den på køl. Gem overskydende chokolade til at lukke chokoladerne med til sidst.

2
Kaffeganache

Hak chokolade groft og kom den i en kande. Varm fløde, kaffe og salt op i en tykbundet gryde. Hæld den varme flødeblanding over den hakkede chokolade og rør godt. Hæld ganachen på en sprøjtepose og lad den køle af, inden du fylder den i chokoladeskallerne.

Fyld ganache i chokoladeskallerne. Temperér den overskydende chokolade igen, så du kan lukke chokoladerne. Hæld chokolade over skallerne og skrab forsigtigt overfladen, så chokoladerne ikke får “fødder”. Lad de fyldte chokolader sætte sig i formen før de bankes ud.

Tips

Du vil have en smule for overskydende ganache, men smid det endelig ikke ud! Gem den på køl i op til 14 dage. Prøv fx at komme ganache på små mørdejskiks – det fortryder du ikke! Ellers kan du lave ekstra chokolader, det skader heller ikke.

Du kan bruge hvilke som helst af mine By Ditte Julie chokoladeforme, så du får lige præcis den form på dine chokolader, som du ønsker.

Chokoladetemperering kan være lidt af en udfordring, og vi vil jo alle sammen gerne opnå en flot blank chokolade med et godt knæk. I videoen her, viser jeg, hvordan du tempererer mørk chokolade i en mikrobølgeovn.