Kanelbrød

8-10 personer

Hjemmebagt, snasket bagværk til hyggelige eftermiddage her i efteråret.

Servér et stykke nybagt kanelbrød med masser af snasket remonce i midten.

Ingredienser

Dej

75 g smør
2,5 dl sødmælk
25 g gær
2 æg, str M/L
50 g lyst rørsukker
500-600 g hvedemel
1 tsk salt
2 spsk olie, olivenolie eller smagsneutralt olie

REMONCE

100 g smør, blødt
100 g brun farin
100 g hasselnødnougat

Samling

1 æg, str. M/L til pensling

Fremgangsmåde Udskriv

1
Dej

Smelt smør i en gryde og tag det af varmen, når det er smeltet. Tilsæt mælk. Når smør/mælke-blandingen er lillefingervarm hældes den i en røreskål. Opløs gær heri. Tilsæt æg og sukker og rør det sammen. Tilsæt mel (start med 500 g) lidt efter lidt mælkeblandingen, til du har en blank og glat dej. Når dejen har æltet i 5-10 minutter tilsættes salt. Ælt dejen i yderligere 5 minutter.

Kom olie på hænderne og på bordet. Spænd dejen op ved at folde dejen ind under sig selv, så der formes en kugle. Kom dejen tilbage i skålen. Spænd husholdningsfilm over skålen (så dannes der drivhuseffekt og dejen holdes fugtig). Kom herefter et rent viskestykke over. Stil dejen til hævning et lunt sted i 1 time.

2
REMONCE

Rør alle ingredienser sammen til en blød remonce.

3
Samling

Tag dejen ud af skålen og rul den ud (40 x 60 cm) på et bord let drysset med mel. Smør remoncen ud på hele dejen. Fold hver side ind over midten, så dejen ligger i 3 lag. Børst den overskydende mel væk. Brug en kagerulle til at trykke dejen godt sammen i lagene. Skær strimle fra midten af (på den lange led) og ud i den ene side. Smør yderligere remonce over det stykke, der ikke er skåret i strimler. Sno hver strimmel – brug evt en kniv til at holde snoningerne. Rul fra modsatte sidde af strimlerne dejen stramt, så rulningen afsluttes ved strimlerne. Placér brødet i en smurt rugbrødsform med strimlerne øverst. Se billederne herunder.

Kom et rent viskestykke over brødet. Lad brødet efterhæve i 30 minutter. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Pensl brødet med et sammenpisket æg. Bag brødet i ovnen i 30-35 minutter. Lad brødet køle af i formen.