Kanelsnurrer

12 snurrer

Kanelsnurrer smager både sødt og fantastisk.

I stedet for den klassiske kanelsnegl er dejen snoet til en smuk snurrer. Denne opskrift er helt klassisk med smag af kanel og marcipan og sødme fra brun farin og sirup.

Jeg guider dig gennem teknikken bag at sno en smuk kanelsnurre.

Ingredienser

Dej

75 g smør
2,5 dl sødmælk
25 g gær
2 æg, str M/L
50 g lyst rørsukker
500-600 g hvedemel
1 tsk salt

Remonce

150 g smør, blødt
150 g brun farin
2 tsk stødt kanel
1 spsk mørk sirup (lys kan også anvendes)

I øvrigt

100 g ren rå marcipan
1 æg til pensling

Fremgangsmåde Udskriv

1
Dej

Smelt smørret i en gryde, og tag det af varmen, når det er smeltet. Tilsæt mælken. Når smør/mælke-blandingen er lillefingervarm hældes den i en røreskål og gæren opløses heri. Tilsæt æg og sukker og rør det sammen. Bland mel (start med 500 g) og salt sammen, og tilsæt også dét lidt efter lidt, til du har en blank og glat dej. Ælt dejen i 10 min – evt. på en røremaskine. Stil dejen til hævning et lunt sted i 1 time. Gør remoncen klar imens.

2
Remonce

Rør alle ingredienserne sammen til en blød remonce.

3
I øvrigt

Tag dejen ud af skålen og rul den ud (40 x 60 cm) på et bord let drysset med mel. Smør remoncen ud på hele dejen og drys revet marcipan ud jævnt. Fold hver side ind over midten, så dejen ligger i 3 lag. Pres let de 3 lag sammen med hænderne. Skær dejen ud i ca. 2 cm brede strimler og tvist dem. Bind en lille “knude” og placer dem på en bageplade beklædt med en bagemåtte fra By Ditte Julie eller bagepapir.

Se evt. videoen her.

Lad dem efterhæve i 30 min. Pensl sneglene med et sammenpisket æg. Bag dem i ovnen på 200 grader varmluft i ca. 15-18 min. Nyd snurrerne lune, eller lad dem køle af på en bagerist.