Konfekt m. klassisk marcipan og nougat – og et tvist

16 stykker

Klassisk konfekt med marcipan, nougat, rom og hasselnødder.

Jeg elsker god, hjemmelavet konfekt. Og så er det tilmed super nemt at lave selv.

Denne opskrift er til de voksne i juletiden med masser af smag og lidt rom.

Ingredienser

Saltet marcipan

100 g ren rå marcipan
1-1,5 tsk havsalt

Rom marcipan

100 g ren rå marcipan
1-2 tsk rom

I øvrigt

75-100 g nougat
150 g ruby chokolade
hasselnødder uden hinde
guldstøv

Fremgangsmåde Udskriv

1
Saltet marcipan

Ælt marcipan godt sammen med salt. Kom på køl i ca. 30 minutter.

2
Rom marcipan

Ælt marcipan godt sammen med rom. Kom på køl i ca. 30 minutter.

3
I øvrigt

Udrul begge stykker marcipan i 2 mm tykkelse. Udrul også nougat så godt du kan, og læg dem sammen i lag. Start med saltet marcipan, så nougat og afslut med rom marcipan. Rul med en kagerulle et par gange for at binde dem godt sammen. Udstik herefter 16 små konfektstykker (3 cm i diameter).

Temperér chokolade. Kom en lille smule tempereret chokolade op i hænderne og tril konfekt stykkerne tilfældigt/groft i chokoladen. Pynt med hasselnødder og guld.