Konfektkrans med kirsebær

6-8 personer

Jeg ELSKER julekonfekt og jeg laver altid en masse forskelligt i løbet af julen.

I denne opskrift har jeg støbt en hel konfektkrans, som er super fin at servere og lidt anderledes end de klassiske konfektstykker.

Jeg har fyldt chokoladekransen med kirsebærkaramel, marcipan og dessertkirsebær.

Ingredienser

AMARENAKIRSEBÆR-KARAMEL

65 g brun farin
125 ml piskefløde
35 g glukosesirup
1 nip havsalt
30 g god mørk chokolade 
1 spsk kirsebærsirup (lagen fra amarena kirsebær)

CHOKOLADESKAL

300 g god ruby chokolade

I ØVRIGT

50 g ren rå marcipan
1 nip havsalt
5 amarena kirsebær
amarenarød velvetspray
ruby chokoladeperler
julekrymmel (Red Nose)
guldstøv  

Fremgangsmåde Udskriv

1
AMARENAKIRSEBÆR-KARAMEL

Bring sukker, fløde, sirup og salt i kog. Lad det koge til det tykner og bliver gyldent. Hak chokolade. Tilsæt chokolade og kirsebærsirup. Lad karamellen koge videre til den rammer 120 grader. Rør i karamellen undervejs. Lad karamellen køle i gryden.

2
CHOKOLADESKAL

Temperér chokolade. Hæld den i en boblekrans fra By Ditte Julie og ryst overskydende chokolade ud igen. Skrab overfladen og stil den på køl. Gem overskydende chokolade til at lukke chokoladen med til sidst.

3
I ØVRIGT

Ælt marcipan og salt sammen og udrul i 4 mm tykkelse. Udstik en krans af marcipanen, så den passer til formen.

Hak kirsebær og placér i chokoladeskallen. Kom karamellen i en sprøjtepose og sprøjt den ud i chokoladeskallen. Brug evt. fingrene til at presse karamellen ud i kransen. Placér marcipankransen herpå.

Sæt chokoladeformen på køl, mens du tempererer den overskydende chokolade igen, så du kan lukke chokoladekransen. Skrab forsigtigt overfladen, så den ikke får “fødder”. Lad chokoladen sætte sig i formen – gerne på køl, og befri den herefter fra formen. Spray med velvetspray og pynt med chokoladeperler, krymmel og guld.