Krydrede flødeboller
6 flødeboller
Glutenfri
Jeg har kastet mig over at støbe flødeboller i små silikoneforme. Det kræver en del snilde og også gerne at silikonen er godt brugt.
Men det er slet ikke umuligt! Og det giver simpelthent de allerfineste hjemmelavede flødeboller.
Har du ikke mod på at kaste dig ud i at støbe dem i chokolade, kan du også lave helt almindelige flødeboller, som her.
Ingredienser
Chokoladeskaller
400 g god hvid chokolade
brændt rosa/rød kakaosmør (Power Flower)
Bunde
100 g ren rå marcipan
40 g hasselnødnougat
20 g god mørk chokolade, 70%
30 g hasselnødder uden hinde
Cake factor skum
125 hvidt sukker
50 g glukosesirup
35 g vand
70 g æggehvider
1 spsk hvidt sukker
1 tsk cake factor
I øvrigt
skovsyre
Fremgangsmåde Udskriv
Chokoladeskaller
Temperér chokolade og kakaosmør. Hæld den indfarvede chokolade i 6 silikonebobler fra By Ditte Julie. Ryst overskydende chokolade ud igen. Gem den overskydende chokolade til senere til at lukke flødebollerne med. Stil skallerne på køl i 30-60 minutter til de har sat sig.
Bunde
Udrul marcipan i 4 mm tykkelse. Smelt nougat og chokolade – det er vigtigt det ikke bliver for varmt. Hak hasselnødder mellemgroft. Smør chokoladenougaten over marcipanen og drys hasselnødder over. Læg marcipanen på køl til chokoladen har sat sig.
Cake factor skum
Kog sukker, glukosesirup og vand op i en lille gryde til præcis 117 grader. Pisk æggehvider let og skummende med 1 spsk sukker. Tilsæt dernæst den brandvarme sukkersirup i en tynd stråle, mens der piskes kraftigt. Fortsæt med at piske til skummen er stuetemperatur. Det tager ca. 20 minutter. Vend forsigtigt cake factor i. Kom skummen i en sprøjtepose. Sprøjt skummen ud i hver chokoladeskal.
Udstik 6 bunde med en By Ditte Julie udstikker (3 mm i diameter). Placér en bund i hver chokoladeskal. Stil flødebollerne på køl.
I Øvrigt
Temperér den overskydende chokolade igen, så du kan lukke flødebollerne. Hæld chokoladen over og skrab forsigtigt overfladen, så der ikke dannes fødder. Lad chokoladen sætte sig på køl.
Befri flødebollerne fra deres form. Pynt med skovsyre.
Tips
Du kan både befri chokoladeskallerne inden du fylder dem med skum og efter du har fyldt dem med skum og bund samt lukket dem med chokolade igen. Det er helt op til dig, hvad du foretrækker.
Har du ikke en silikoneform til at støbe chokoladeskallerne i, kan du også sagtens lave “almindelige” flødeboller. Udstik nogle lidt større bunde og se evt. denne video, så du ved, hvordan du skal gøre.