Lakrids og citronchokolader

9 chokolader
Glutenfri

Jeg elsker virkelig kombinationen af lakrids og citron! Den kan noget helt magisk for mig.

Disse petit fours eller fyldte chokolader er perfekte til påsken, foråret og sommeren med den herlige gule farve.

Ingredienser

Chokoladeskaller
Citronganache

45 g god mørk chokolade
0,5 økologisk citron, saften og skallen heraf
10 g flormelis
0,5 dl piskefløde

Marcipanbunde

30 g ren rå marcipan
1 nip havsalt

Fremgangsmåde Udskriv

1
Chokoladeskaller

Temperér chokolade. Tilsæt farve og lakrids og rør. Fyld den tempererede chokolade i små silikoneforme fra By Ditte Julie og bank/ryst overskydende chokolade ud igen. Skrab overfladen, og stil den på køl. Gem overskydende chokolade til at lukke chokoladerne med til sidst.

2
Citronganache

Hak chokolade groft og smelt over et vandbad sammen med citron og flormelis. Rør det hele godt sammen. Varm fløde op til lige under kogepunktet. Hæld den varme fløde over chokoladen og rør. Blandingen vil se grynet ud til start, men rør indtil massen samler sig og bliver homogen. Fyld ganachen på en sprøjtepose og lad den køle.

3
Marcipanbunde

Ælt marcipan og salt godt sammen. Udrul marcipanen i 2 mm tykkelse og udstik bunde i 3 cm diameter med en By Ditte Julie udstikker.

Fyld ganache i hver skal. Placér en bund i hver og luk med overskydende chokolade. Skrab formen så du undgår fødder på chokoladerne. Stil formen på frys til chokoladen har sat sig. Befri dem ud af formen.