Mango-bountytærte

6-8 personer

Jeg bliver helt glad i låget af denne tærte.

Den smukke gule farve minder mig om sommer, sol og rejser til de skønneste steder i verden.

En sød mangomousse, en smagfuld kokosmasse og mælkechokolade er en herlig kombination.

Ingredienser

Mangomousse

2 blade husblas
1 mango
50 g lyst rørsukker
2 citron, saften heraf
50 g god hvid chokolade
2 dl piskefløde

Mørdej

150 g kage hvedemel
60 g flormelis
75 g smør, blødt
2 æggeblommer

Bountymasse

100 g kondenseret mælk
75 g kokosmel
1 tsk vaniljepasta

Mælkechokoladeganache

100 g god mælkechokolade
75 ml piskefløde
10 g glukosesirup

Glaze

3 blade husblas
75 g glukosesirup
1 tsk vaniljepasta
75 g hvidt sukker
45 g vand
50 g kondenseret mælk
75 g god hvid chokolade
gul og hvid pastafarve fra By Ditte Julie

Marengs

50 g æggehvider
50 g hvidt sukker
50 g flormelis
gul pastafarve fra By Ditte Julie

I øvrigt

100 g god mælkechokolade
kokosflager
gule violblomster

Fremgangsmåde Udskriv

1
Mangomousse

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 10 minutter. Skræl og skær mango ud i små tern og kom dem i gryden. Tilsæt sukker og citronsaft og bring det i kog i 5-10 minutter. Tag det af varmen og blend det til en glat puré. Rør den udblødte husblas ud heri. Hak den hvide chokolade og rør den ud i den lune puré. Lad det svale lidt. Pisk fløde til en letpisket flødeskum. Vend flødeskummen i puréen over flere omgange, og hæld moussen op i en rund By Ditte Julie indsatsform (18,5 cm i diameter). Stil moussen på frys i minimum 5-6 timer eller til den skal bruges.

2
Mørdej

Kom flormelis og mel op i en skål og smuldr smør heri mellem hænderne. Ælt æggeblommer ned i dejen. Stop med at ælte, når dejen er glat og hænger sammen. Læg dejen i en pose på køl i 30 minutter eller til du skal bruge den.

Udruld mørdejen i 2 mm tykkelse og kom den i en rund tærtering fra By Ditte Julie (19 cm i diameter). Fór mørdejen med bagepapir og kom evt. bønner eller linser heri og blindbag tærten ved 190 grader varmluft i ca. 15 minutter. Tag den ud af ovnen og fjern bagepapir og bønner/linser. Bag tærten yderligere i 5-10 minutter. Lad tærten svale i formen og befri den derefter fra tærteformen. Placér den på et serveringsfad.

3
Bountymasse

Rør det hele sammen og kom det op i den bagte tærte. Kom tærten på køl mens ganachen forberedes.

4
Mælkechokoladeganache

Hak chokolade fint og kom den op i en skål. Varm fløde og glukosesirup op og hæld det over chokoladen. Rør massen glat og stavblend det evt. til sidst. Hæld den glatte ganache over bountymassen. Stil tærten tilbage på køl.

5
Glaze

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 10 minutter. Giv glukosesirup, vaniljepasta, sukker og vand et lille opkog indtil sukkeret er opløst. Tilsæt kondenseret mælk og tag det af varmen. Tilsæt husblas og rør det forsigtigt i massen. Hak chokoladen og hæld den op i en høj kande og hæld den varme væske op til chokolade. Blend det sammen med en stavblender. Det er vigtigt, at stavblenderen kommes skråt ned i kanden, så der ikke skabes lufthuller, ligesom stavblenderen ikke må fjernes fra bunden, mens der blendes. Del glazen i to og indfarv hver portion. Hæld skiftevis hver farve glaze op i en ny kande. Når al glazen er heri dækkes overfladen med husholdningsfilm. Lad glazen køle ned til ca. 35-37 grader.

Befri moussen fra indsatsformen og placér den på en rist med noget under, som tager overskydende glaze. Hæld glazen over moussen ved zig-zag bevægelser.

Placér moussen på tærten.

6
Marengs

Pisk æggehvider til de skummer. Tilsæt hvidt sukker lidt ad gangen og pisk det til en luftig marengs. Sigt flormelis og kirsebærstøv i en skål for sig og vend det forsigtigt i marengsen. Tilsæt pastafarve og kom marengsen på en sprøjtepose med en aflang tylle med et svaj.

7
I øvrigt

Temperér chokoladen og smør den ud i et tyndt lag på et stykke kageplast med en kagespartel fra By Ditte Julie. Kageplasten skal svare til tærtens omkreds plus 1 cm. Derudover skal højden på kageplasten svare til tærtens højde (ca. 2,5 cm). Hvis du tegner på dit kageplast for at måle op, er det vigtigt at du tegner på den modsatte side af, hvor du kommer chokolade på. Når du har har smurt chokoladen tyndt ud, fjernes kageplast og chokolade forsigtigt fra det overskydende chokolade, så du kan lave en fin og glat kant på dit chokoladebånd. Lad chokoladen sætte sig en smule og placér båndet langs tærtens kant. Lad chokoladen sætte sig yderligere inden du fjerner kageplasten.

Fjern forsigtigt kageplasten fra chokoladebåndet. Sprøjt en krans af marengs og pynt med kokosflager og blomster.

Tips

Lad dig endelig ikke skramme af hverken chokoladetemperering eller flerfarvet glaze, du kan pynte kagen ligesom du har lyst til. Se min how to videoer, hvor jeg dels guider dig igennem chokoladetemperering og flerfarvet glaze.

Ønsker du at glaze moussen, er det vigtigt, at du gør det når de er dybfrosne, inden de tør op.