


Müslibarer m. nødder, tørret frugt og chokolade
10 barer
Glutenfri
Sukkerfri
Chokoladebarer med müslifyld af tørrede frugter og nødder.
De her müslibarer er super nemme at lave og smager skønt.
De er et godt element til madpakken, så der er lidt til den søde tand men dog med masser af vitaminer.
Ingredienser
Chokoladeskaller
200 g god mørk chokolade
Müslifyld
100 g hasselnødder
50 g kokos
100 g havregryn
50 g tørrede frugter
½ dl kokosolie
1 dl agavesirup
1 nip havsalt
I øvrigt
Fremgangsmåde Udskriv
Chokoladeskaller
Temperér chokolade. Fyld en silikoneform hvori der er 10 aflange stave (ca. 2,5 x 13 cm), med chokolade og ryst overskydende chokolade ud. Gem den overskydende chokolade til at lukke barerne med senere hen.
Müslifyld
Rist nødder og kokos i ovnen ved 175 grader varmluft i ca. 10 minutter. Lad nødderne og kokos køle af og hak det groft. Vend nødderne og kokos sammen med havregryn. Hak tørrede frugter i mindre stykker (brug evt. en minihakker) og kom i nøddeblandingen. Smelt kokosolie og agavesirup sammen i en gryde og hæld i nøddeblandingen. Kom til sidst salt i og vend det hele sammen.
I øvrigt
Fyld müslifyldet i silikoneformen og pres det let ned i formen. Luk herefter barerne med den resterende chokolade. Stil müslibarerne på køl til chokoladen har sat sig. Befri forsigtig barerne fra silikoneformen. Vend hasselnødder i guldstøv og pynt barerne med dem. Brug gerne lidt chokolade som lim til at sætte hasselnødderne fast.
Tips
Chokoladetemperering kan være lidt af en udfordring, og vi vil jo alle sammen gerne opnå en flot blank chokolade med et godt knæk. I videoen her, viser jeg, hvordan du tempererer mørk chokolade i en mikrobølgeovn.