Påskeæg med mandelnougat

32 chokolader
Glutenfri

Er det påske uden hjemmelavede påskeæg? Det synes jeg i hvert fald ikke!

Her viser jeg dig i et bagekursus, hvordan du laver smukke og lækre hjemmelavede chokoladeæg med lækker chokolade og nougatfyld.

Jeg håber du vil bage med!

Ingredienser

CHOKOLADESKALLER

20 g kakaosmør, neutralt
hvid, gul, orange og guld pulverfarve
300 g god mørk chokolade

Ganache

35 g mandelnougat
1,5 dl piskefløde
1 nip havsalt
130 g god hvid chokolade

Fremgangsmåde Udskriv

1
CHOKOLADESKALLER

Varm ca. halvdelen af kakaosmørret op og tilsæt hvid pulverfarve. Brug en pensel eller tandbørste til at sprøjte tilfældigt i en By Ditte Julie chokoladeform, påskeæg. Lad kakaosmørret sætte sig ved stuetemperatur. Tilsæt en smule mere kakaosmør og gul farve i skålen. Brug en pensel til  male chokoladeskallerne. Lad endnu engang farven sætte sig. Tilsæt orange i skålen og brug penslen igen til at male skallerne. Brug en madpind eller en tandstik til at trække mønstre i chokoladeskallerne. Pensl med guldstøv i chokoladeskaller.

Temperér chokolade. Fyld den tempererede chokolade i formen og bank herefter overskydende chokolade ud af formen. Stil formen med chokoladeskallerne på køl. Gem overskydende chokolade til at lukke chokoladerne med til sidst.

2
Ganache

Kom nougat, fløde og salt i en gryde. Varm det langsomt op til lige under kogepunktet. Tag gryden af varmen og tilsæt chokolade. Rør en smule og hæld herefter blandingen i en høj kande. Brug en stavblender og blend ganachen lækker og homogen. Hæld ganachen på en sprøjtepose og lad den køle af, inden du fylder den i chokoladeskallerne.

Fyld ganache i hver skal og luk med overskydende chokolade. Skrab formen så du undgår fødder på chokoladerne. Stil formen på frys til chokoladen har sat sig. Bank dem ud af formen.