



Påskeæg med mandelnougat
32 chokolader
Glutenfri
Er det påske uden hjemmelavede påskeæg? Det synes jeg i hvert fald ikke!
Her viser jeg dig i et bagekursus, hvordan du laver smukke og lækre hjemmelavede chokoladeæg med lækker chokolade og nougatfyld.
Jeg håber du vil bage med!
Ingredienser
CHOKOLADESKALLER
20 g kakaosmør, neutralt
hvid, gul, orange og guld pulverfarve
300 g god mørk chokolade
Ganache
35 g mandelnougat
1,5 dl piskefløde
1 nip havsalt
130 g god hvid chokolade
Fremgangsmåde Udskriv
CHOKOLADESKALLER
Varm ca. halvdelen af kakaosmørret op og tilsæt hvid pulverfarve. Brug en pensel eller tandbørste til at sprøjte tilfældigt i en By Ditte Julie chokoladeform, påskeæg. Lad kakaosmørret sætte sig ved stuetemperatur. Tilsæt en smule mere kakaosmør og gul farve i skålen. Brug en pensel til male chokoladeskallerne. Lad endnu engang farven sætte sig. Tilsæt orange i skålen og brug penslen igen til at male skallerne. Brug en madpind eller en tandstik til at trække mønstre i chokoladeskallerne. Pensl med guldstøv i chokoladeskaller.
Temperér chokolade. Fyld den tempererede chokolade i formen og bank herefter overskydende chokolade ud af formen. Stil formen med chokoladeskallerne på køl. Gem overskydende chokolade til at lukke chokoladerne med til sidst.
Ganache
Kom nougat, fløde og salt i en gryde. Varm det langsomt op til lige under kogepunktet. Tag gryden af varmen og tilsæt chokolade. Rør en smule og hæld herefter blandingen i en høj kande. Brug en stavblender og blend ganachen lækker og homogen. Hæld ganachen på en sprøjtepose og lad den køle af, inden du fylder den i chokoladeskallerne.
Fyld ganache i hver skal og luk med overskydende chokolade. Skrab formen så du undgår fødder på chokoladerne. Stil formen på frys til chokoladen har sat sig. Bank dem ud af formen.