Påskechokolader med saltet mandelnougat

21 chokolader
Glutenfri

Fyldte chokolader i fine forårsnuancer.

Jeg elsker at lave hjemmelavede fyldte chokolader – der er så mange muligheder i smage, farver og forme.

Disse fyldte chokolader er i sarte pastel nuancer og med fyld af cremet mandelnougat ganache.

Ingredienser

Chokoladeskaller

20 g kakaosmør, neutral
rød, gul og hvid Power Flower/kakaosmør
300 g god hvid chokolade

GANACHE

20 g mandelnougat
75 ml piskefløde
1 nip havsalt
65 g god hvid chokolade

Fremgangsmåde Udskriv

1
Chokoladeskaller

Puds en en By Ditte Jule chokoladeform, blad grundigt med vat. Se evt. denne video, hvor jeg viser hvordan og forklarer hvorfor.

Temperér neutralt kakaosmør og indfarv tre portioner i hhv. gul, lyserød og orange. Sprøjt med alle tre farver tilfældigt ved hjælp af en tandbørste i en chokoladeform.

Temperér chokolade og fyld i formen. Bank/ryst overskydende chokolade ud igen. Skrab overfladen og stil den på køl. Gem overskydende chokolade til at lukke chokoladerne med til sidst.

2
GANACHE

Kom nougat, fløde og salt i en gryde. Varm det langsomt op til lige under kogepunktet. Tag gryden af varmen og tilsæt chokolade. Rør en smule og hæld herefter blandingen i en høj kande. Brug en stavblender og blend ganachen lækker og homogen. Hæld ganachen på en sprøjtepose og lad den køle af, inden du fylder den i chokoladeskallerne.

Fyld ganache i hver skal og luk med overskydende chokolade. Skrab formen så du undgår fødder på chokoladerne. Stil formen på frys til chokoladen har sat sig. Bank dem ud af formen.

Tips

Du kan bruge hvilke som helst af mine By Ditte Julie chokoladeforme, så du får lige præcis den form på dine chokolader, som du ønsker.

Chokoladetemperering kan være lidt af en udfordring, og vi vil jo alle sammen gerne opnå en flot blank chokolade med et godt knæk. I videoen her, viser jeg, hvordan du tempererer hvid chokolade i en mikrobølgeovn.