Pavlova med jordbær og chancele creme

10-12 personer

Hold op en sommerfornøjelse serveret på et fad. Denne kage emmer af sommer fra start til slut og vil sætte prikken over i’et til ethvert sommerarrangement.

En klassisk pavlova eller marengsbund toppet med en chancele eller også kaldet creme anglais og en masse sommerlige jordbær og rabarber.

Kagen er super simpel at lave og kræver kort forbedring men smager skønt og sommerligt!

Ingredienser

Pavlovabund

100 g æggehvider
100 g hvidt sukker
100 g flormelis
lys rosa pastafarve

chancelecreme

3 dl piskefløde
1 dl flormelis
1 tsk vaniljepulver

I øvrigt

3-4 spsk rabarbermarmelade
friske jordbær
råsyltede rabarberstykker
friske blomster

Fremgangsmåde Udskriv

1
Pavlovabund

Pisk æggehvider skummende og tilsæt sukker lidt ad gangen, mens der piskes på fuld kraft. Når marengsmassen er fast og laver tydelige toppe, er den klar. Sigt flormelis og vend i massen til en glat og blank marengs. Vend farve i marengsen. Kom marengsen i en sprøjtepose med en adapter.

Tegn en cirkel i den ønskede form (min er ca. 20 cm i diameter) på et stykke bagepapir. Vend bagepapiret om og placér det på en bageplade evt. beklædt med en airmåtte. Start med en rund tylle og sprøjt en rund bund på bagepapiret. Skift til stjernetylle og sprøjt en krans – jeg har sprøjtet i et flet mønster.

Bag den i ovnen ved 110 grader varmluft i 1,5 time. Sluk for ovnen og lad bunden tørre natten over i en slukket ovn.

2
chancelecreme

Pisk fløde, flormelis og vanilje sprøjtefast. Fyld cremen på en sprøjtepose.

3
I øvrigt

Placér bunden på et serveringsfad. Smør marmelade over bunden. Sprøjt creme over bunden og fordel den evt. med en kagespartel. Skær jordbær i mindre stykker og fordel over cremen. Fordel ligeledes rabarberstykker. Pynt med blomster.