Pink chocolate

21 chokolader
Glutenfri

Små, fine, lyserøde chokolader med marcipan og citron kaviar.

Jeg har lavet en guide til dig, så du kan lykkes med dine fyldte chokolader.

Ingredienser

Grapefrugtcurd

1,5 blade husblas
2 økologiske grapefrugter, skallen fra 1 og saften fra 2
160 g lyst rørsukker
1 æg, str M/L
60 g smør

Saltet marcipan

50 g ren rå marcipan
½ tsk havsalt

I øvrigt

citron kaviar

Chokoladeskaller

75 g kakaosmør
rosa pulverfarve
300 g ruby chokolade

Fremgangsmåde Udskriv

1
Grapefrugtcurd

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i i ca. 10 minutter. Kom grapefrugtskal og -saften og halvdelen af sukkeret op i en gryde og bring i kog. Pisk resten af sukkeret og æg sammen til en luftig æggesnaps. Kom den varme grapefrugtlage op i æggemassen og rør sammen. Kom blandingen tilbage i gryden og varm den forsigtigt op under konstant piskning ved middelvarme til det tykner. Tilsæt husblas sammen med smør og rør ud i massen. Stil grapefrugtcurden på køl og lad den sætte sig/køle af i ca. 30 minutter. Rør gerne i den undervejs. Kom cremen op i en sprøjtepose og læg den på køl til du skal bruge den.

2
Saltet marcipan

Ælt marcipan og salt sammen og udstik små stykker, som passer til chokoladeformene.

3
Chokoladeskaller og samling

Smelt kakaosmør i en skål som tåler mikrobølgeovn. Kom 2 spsk smeltet kakaosmør over i en lille skål og tilsæt pulverfarve.  Sprøjt med farvet kakaosmør i en By Ditte Julie chokoladeform, twist, med en pensel eller en tandbørste. Stil formen på køl.

Tilsæt ruby chokolade i den store skål med den smeltede kakaosmør og temperér chokoladen. Du kan evt. se denne video, hvor jeg tempererer ruby chokolade.

Fyld den tempererede chokolade i formen og bank herefter overskydende chokolade ud af formen. Stil formen med chokoladeskallerne på køl. Gem overskydende chokolade til at lukke chokoladerne med til sidst.

Fyld chokoladerne med grapefrugtcurd, citronkaviar og en saltet marcipanbund. Luk chokoladerne med den overskydende chokolade – det kan være, at det skal varmes lidt op igen.

Stil chokoladerne på køl og bank dem herefter ud af formen.

Tips

  • Citron kaviar er ikke altid fast inventar i alle supermarkeder, så hvis ikke du kan finde dem hos din købmand, så kan de sagtens undlades.