Rensdyr moussekager

8 kager

Små, fine portionsanrettede moussekager med inspiration fra julemandens rensdyr.

En klassisk chokolademousse af mælkechokolade med en overraskelse i midten af en kirsebærbombe.

Ingredienser

CRISPY BUND

100 g god mælkechokolade
20 g rice puf
1 nip havsalt
0,5 tsk cake factor

 

KIRSEBÆRSYLT

2 blade husblas
150 g amarena kirsebær med lage
0,5 citron saften heraf

 

MÆLKECHOKOLADEMOUSSE

3 blade husblas
100 g god mælkechokolade
50 g hasselnøddenougat
2 past. æggeblommer
50 g lyst rørsukker
3 dl piskefløde

KAKAOMØRDEJ

65 g kage hvedemel
5-10 g kakao
30 g flormelis
30 g smør, blødt
1 æggeblomme
0,5 nip havsalt 

I ØVRIGT

75 g god mørk chokolade, 66%
brun velvetspray
guldstøv

Fremgangsmåde Udskriv

1
CRISPY BUND

Smelt chokolade og kom i en skål. Tilsæt rice puf, salt og cake factor. Vend det hele godt sammen. Smør massen ud på en silikonemåtte fra By Ditte Julie med et skærebræt under. Stil den på køl til chokoladen har sat sig. 

2
KIRSEBÆRSYLT

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 10 minutter. Hak amarena kirsebær fint. Kom kirsebær, kirsebærsaft og citronsaft i en gryde. Bring blandingen i kog og lad koge i 1-2 minutter. Rør den udblødte husblas ud i den varme lage. Hæld blandingen i små halvkugleforme af silikone (3 cm i diameter). Lav 16 styks så du senere kan samle 8 hele kugler. Stil dem på frys i 2-3 timer.

3
MÆLKECHOKOLADEMOUSSE

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 10 minutter. Hak chokolade og skær nougat i mindre stykker. Smelt begge dele over vandbad – sørg for at blandingen ikke bliver for varm. Lad blandingen svale kort. Pisk æggeblommer og sukker til en lys og luftig æggesnaps. Vend forsigtigt den smeltede chokoladeblanding i æggesnapsen. Varm 0,5 dl fløde op og rør den udblødte husblas ud heri. Vend forsigtigt den lune fløde i chokolade- og æggeblandingen. Pisk den resterende fløde til en letpisket flødeskum. Vend forsigtigt begge dele sammen. Kom moussen i en sprøjtepose. 

4
SAMLING

Befri halvkuglerne med kirsebærsylt fra silikoneformen. Saml to halvkugler så du har 8 kugler i alt. Udstik 8 bunde med en By Ditte Julie udstikker (3 cm i diameter) af crispy bunden. 

Brug silikonekugler fra By Ditte Julie (6 cm i diameter). Fyld hver form ca. halvt op med mælkechokolademousse. Placér en kirsebærkugle i hver form. Fyld silikonekuglerne yderligere op med mousse. Placér en bund i hver og pres let. Skrab evt. overskydende mousse fra med en kagespartel fra By Ditte Julie. Kom dem på frys i minimum 5-6 timer.

5
KAKAOMØRDEJ

Smuldr hvedemel, kakao, flormelis og smør til det minder om brødkrummer. Saml dejen hurtigt med æggeblommen. Stop med at ælte, så snart dejen er ensartet. Kom dejen i en frysepose, tryk den lidt flad og læg den på køl i minimum 30 minutter.

Udrul mørdejen i 2 mm tykkelse. Udstik 8 cirkler (5 cm i diameter) med en udstikker og bag ved 190 grader varmluft i 7-8 minutter.

Mørdejen kan sagtens undlades, men jeg synes det er så fint, at de står på en lille bund.

6
I ØVRIGT

Temperér chokolade. Lav gevir og næser på et stykke bagepapir. 

Befri moussekagerne. Spray dem med velvet spray. Placér dem på en mørdejsbund. Skær et lille hul med en skarp kniv i toppen af hver kage. Pres et gevir ned i hver. Drys med guldstøv. 

Tips

Hvis du undlader gevirerne, har du små fine portionsanrettede moussekager, som kan serveres hele året rundt.

Se denne how to video, hvor jeg viser teknikken bag en smørblød mousse, som ikke skiller.