Saltnougat-karamel chokolader

21 chokolader
Glutenfri

Små fyldte chokolader med cremet nougat fyld.

Chokoladeskallerne er lavet i ruby chokolade, så de får en fin rosa farve, som jeg har dekoreret med mørkere kakaosmør.

Invitér gæster på the, kaffe og snacks i form af fyldte chokolader med nougat.

Ingredienser

Chokoladeskaller

400 g god ruby chokolade
mørkerød kakaosmør

Fyld

50 g hasselnødnougat
150 g færdigkogt kondenseret mælk (dulce de leche)
1 nip havsalt

Fremgangsmåde Udskriv

1
Chokoladeskaller

Varm kakaosmør op. Sprøjt med farvet kakaosmør i en By Ditte Julie chokoladeform, twist, med en pensl eller en tandbørste. Stil formen på køl.

Temperér chokolade. Fyld den tempererede chokolade i formen og bank herefter overskydende chokolade ud af formen. Stil formen på køl. Gem overskydende chokolade til at lukke chokoladerne med til sidst.

2
Fyld

Smelt nougat over et vandbad eller i mikrobølgeovnen. Tilsæt dulce de leche og salt. Kom blandingen på en sprøjtepose. Fyld blandingen i chokoladeskallerne. Luk chokoladerne med den overskydende chokolade – det kan være, at chokoladen skal varmes lidt op igen.

Stil chokoladerne på køl og bank dem herefter ud af formen.

Tips

Husk at pudse din form inden brug, så du får flotte blanke chokolade. Se min how to video for at se hvordan jeg gør.

Du kan bruge hvilke som helst af mine By Ditte Julie chokoladeforme, så du får lige præcis den form på dine chokolader, som du ønsker.

Chokoladetemperering kan være lidt af en udfordring, og vi vil jo alle sammen gerne opnå en flot blank chokolade med et godt knæk. I videoen her, viser jeg, hvordan du tempererer ruby chokolade i en mikrobølgeovn.