Sensommerkage med pære og timian
8-10 personer
glutenfri
En lækker sensommerkage med pære og timian. Et stykke af denne kage vil du ikke fortryde.
Konsistensen er cremet og knasende af nødder, marcipan og nougat.
Denne skærekage er den perfekte kage til gæster i de sene sommermåneder.
Ingredienser
Glutenfri mandelkage
150 g lyst rørsukker
200 g ren rå marcipan
200 g smør, blødt
4 æg, str. M/L
100 g mandelmel
125 g god hvid chokolade
75 g mandelnougat
2 økologisk limefrugter, skallen og saften heraf
50 g grønne pistacienødder
5 stilke frisk timian, bladene heraf
150 g pærer, vægt uden kernehus
I øvrigt
flormelis
frisk timian
Fremgangsmåde Udskriv
Glutenfri mandelkage
Pisk sukker, marcipan og smør sammen. Pisk til der ikke er klumper af marcipan i dejen. Tilsæt æg ét ad gangen og pisk godt mellem hvert. Tilsæt mandelmel. Smelt chokolade og nougat i en gryde. Kom chokolade- og nougatblandingen op i dejen sammen med limeskal og -saft samt finthakkede pistacienødder. Vend det hele sammen og tilsæt timianblade. Skær pærer i tern og vend i dejen. Kom dejen op i en rund By Ditte Julie silikoneform (22 cm i diameter). Smør dejen ud med en kagespartel. Bag kagen ved 180 grader varmluft i ca. 40 minutter. Lad kagen køle af.
I øvrigt
Befri kagen og placér på et serveringsfad. Pynt med flormelis og timian.