






Små æbletærter med cake factor
6 minitærter
Små portionsanrettede efterårstærter med en masse smag.
En lækker, sprød mørdej fyldt med den lækreste mazarin med marcipan og nødder, som afsluttes af en herlig mild æblemousse.
Ingredienser
Æblemousse
2 blade husblas
2 dl æblekompot
2 dl piskefløde
MØRDEJ
150 g kage hvedemel
60 g flormelis
1 tsk cake factor
75 g smør, blødt
2 æggeblommer
Mazarin
80 g lyst rørsukker
80 g smør, blødt
80 g ren rå marcipan
1 æg, str. M/L
50 g hasselnødder
Fremgangsmåde Udskriv
Æblemousse
Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 10 minutter. Lun æblekompot langsomt. Tag gryden af varmen og tilsæt den udblødte husblas heri. Lad det svale. Pisk fløde til en let skum. Vend forsigtigt æblekompot heri. Fordel moussen i små toppingforme fra By Ditte Julie (8 cm i diameter) og sæt dem på frys i minimum 2-3 timer eller til de skal bruges.
MØRDEJ
Kom flormelis, mel og cake factor op i en skål og smuldr smør heri mellem hænderne. Ælt æggeblommer ned i dejen. Stop med at ælte, når dejen er glat og hænger sammen. Læg dejen i en pose på køl i minimum 30 minutter.
Mazarin
Ælt sukker, smør og marcipan sammen til en ensartet masse uden klumper. Tilsæt æg og ælt igen til massen er homogen. Hak nødder og vend i.
Rul mørdejen ud i 2 mm tykkelse. Kom dejen op i 6 små tærteringe (9 cm i diameter) og fjern overskydende dej. Fyld mazarin i tærterne og bag dem ved 190 grader varmluft i 15-20 minutter. Lad tærterne køle en smule af i formene og befri dem så fra formene.
Befri mousserne fra formen og placér en mousse på hver tærte.