Små æbletærter med cake factor

6 minitærter

Små portionsanrettede efterårstærter med en masse smag.

En lækker, sprød mørdej fyldt med den lækreste mazarin med marcipan og nødder, som afsluttes af en herlig mild æblemousse.

Ingredienser

Æblemousse

2 blade husblas
2 dl æblekompot
2 dl piskefløde

MØRDEJ

150 g kage hvedemel
60 g flormelis
1 tsk cake factor
75 g smør, blødt
2 æggeblommer

Mazarin

80 g lyst rørsukker
80 g smør, blødt
80 g ren rå marcipan
1 æg, str. M/L
50 g hasselnødder

Fremgangsmåde Udskriv

1
Æblemousse

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 10 minutter. Lun æblekompot langsomt. Tag gryden af varmen og tilsæt den udblødte husblas heri. Lad det svale. Pisk fløde til en let skum. Vend forsigtigt æblekompot heri. Fordel moussen i små toppingforme fra By Ditte Julie (8 cm i diameter) og sæt dem på frys i minimum 2-3 timer eller til de skal bruges.

2
MØRDEJ

Kom flormelis, mel og cake factor op i en skål og smuldr smør heri mellem hænderne. Ælt æggeblommer ned i dejen. Stop med at ælte, når dejen er glat og hænger sammen. Læg dejen i en pose på køl i minimum 30 minutter.

3
Mazarin

Ælt sukker, smør og marcipan sammen til en ensartet masse uden klumper. Tilsæt æg og ælt igen til massen er homogen. Hak nødder og vend i.

Rul mørdejen ud i 2 mm tykkelse. Kom dejen op i 6 små tærteringe (9 cm i diameter) og fjern overskydende dej. Fyld mazarin i tærterne og bag dem ved 190 grader varmluft i 15-20 minutter. Lad tærterne køle en smule af i formene og befri dem så fra formene.

Befri mousserne fra formen og placér en mousse på hver tærte.