S’more pie m. saltkaramel og jordbær

6-8 personer

Hvem elsker ikke at grille skumfiduser over bål en sommer aften til Sankt Hans?

Hvis du ikke gider at lugte røg fra bålet, kan du i stedet forkæle med denne s’more tærte.

Tærten består af en sprød mørdej, marmelade, karamel og brændt marengs.

Ingredienser

Vaniljemørdej

150 g kage hvedemel
60 g flormelis
1 tsk vaniljepasta
75 g smør, blødt
2 æggeblommer

Jordbærmarmelade

0,5 blad husblas
1,5 dl jordbærmarmelade

Saltkaramelganache

175 g god gold chokolade
1 dl piskefløde
1 stort nip havsalt

Brændt marengs

75 g past. æggehvider
75 g hvidt sukker
75 g flormelis
1 nip havsalt

I øvrigt

50 g god mørk chokolade, 66%
20 g hasselnødder uden hinde
guldstøv
1 spsk dulce de leche
friske jordbær
spiselige blomster

Fremgangsmåde Udskriv

1
Vaniljemørdej

Kom hvedemel, flormelis og vanilje op i en skål og smuldr smør heri mellem hænderne. Ælt æggeblommer i dejen. Stop med at ælte, når dejen er glat og hænger sammen. Læg dejen i en frysepose og kom den på køl i 30 minutter eller til du skal bruge den.

Udrul mørdejen i 4 mm tykkelse. Kom mørdejen i en aflang tærtekrans fra By Ditte Julie (26,5 x 10 cm). Kom et stykke bagepapir ned i den ubagte tærte og dæk bunden med et lag af linser eller bønner. Blindbag tærten i ca. 12 minutter ved 190 grader varmluft, så mørdejen akkurat sætter sig og bliver let gylden. Efter de 12 minutter fjernes bagepapiret med linserne, og bunden bages yderligere i 5-8 minutter, til den er blevet flot gylden og sprød.

Lad tærten køle en smule og frigør den herefter fra formen. Placér den på et aflangt By Ditte Julie fad

2
Jordbærmarmelade

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 20 minutter. Varm marmeladen op i en gryde og rør den udblødte husblas heri.

Kom marmeladen i den bagte tærtebund og lad den sætte sig på køl.

3
Saltkaramelganache

Hak chokolade og kom den op i en skål. Varm fløde op til lige under kogepunktet og hæld den over chokoladen. Rør forsigtigt i midten af skålen indtil chokoladen er opløst. Tilsæt salt og rør.

Hæld forsigtigt chokoladeganachen i tærten og stil den på køl så ganachen kan sætte sig.

4
Brændt marengs

Pisk æggehvider skummende og tilsæt sukker lidt ad gangen, mens der piskes på fuld kraft. Når marengsmassen er fast og laver tydelige toppe, er den klar. Sigt flormelis i massen og vend det til en glat og blank marengs. Kom marengsen i en sprøjtepose med en aflang tylle med svaj fra By Ditte Julie og sprøjt den på din tærte. Brænd marengsen kort med en gasbrænder.

5
I øvrigt

Temperér chokolade og smør den tyndt ud på et stykke kageplast. Blend hasselnødder helt fint og kom dem i en frysepose sammen med lidt guldstøv. Ryst posen så guldet fordeler sig mellem hasselnødderne. Drys de forgyldte hasselnøddestykker ud på chokoladen. Lad chokoladen sætte sig kort på køl. Udstik små cirkler af chokoladen med en varm By Ditte Julie udstikker.

Pynt tærten med toppe af dulce de leche, friske jordbær, chokoladecirkler og spiselige blomster.

Tips

Har du ikke lige denne aflange tærtekrans, så husk at du også kan bruge min runde tærtering. Mængden kan du bruge en til en.

Mørdej er bare allerbedst på serveringsdagen. Dog kan du sagtens lave din mørdej klar et par dage i forvejen. Du kan opbevare den ubagte mørdej i en frysepose i køleskabet. Så skal den kun udrulles og bages på serveringsdagen.