Solero lagkage

8-10 personer
Glutenfri

Den klassiske solero is kender de fleste sikkert smagen af.

Smagene fra den klassiske sommeris er samlet i denne sommerlagkage. Mellem lagkagebundene gemmer sig både creme og mango og passionsfrugt og en mousse i samme sommerlige smage.

Mellem pasionsfrugt- og mango creme og mousse er der saftige nøddebunde. Hele lagkagen er samlet i et smukt, gult chokoladebånd.

Ingredienser

Nøddebunde

100 g hasselnødder
100 g mandler
100 g flormelis
100 g æggehvider
4 spsk flormelis
1 nip salt

Mango & passionsfrugt lage

250 g mango, friske eller frosne
250 g passionsfrugtsaft eller puré
1 tsk vaniljepasta
150 g lys rørsukker
1 økologisk appelsin, skallen og saften heraf

Mango & passionsfrugt creme

2 blade husblas
350 g mango & passionsfrugt lage (fra ovenstående opskrift)
1 tsk majsstivelse
1 spsk vand
2 æggeblommer
2 æg, str. M/L
20 g smør, koldt

Mango & passionsfrugt mousse

2,5 blade husblas
350 g mango & passionsfrugt lage (fra ovenstående opskrift)
2,5 dl piskefløde

I øvrigt

100 g god hvid chokolade
gul pulverfarve
25 g grønne pistacienødder
25 g ruby chokoladekugler
blomster fra rød skovsyre

Fremgangsmåde Udskriv

1
Nøddebunde

Blend hasselnødder, mandler og flormelis til fint mel. Pisk æggehvider sammen med 4 spsk flormelis til en luftig marengs. Vend nøddemel sammen med marengs og salt, og fordel dejen i to kageringe på 18 cm i diameter. Bag bundene ved 180 grader i 10-12 min. Lad bundene køle af på en bagerist. Fjern kageringene fra bundene og rengør dem. Placér den ene af nøddebundene på et ønsket kagefad med en kagering foret med kageplast omkring bunden.

2
Mango & passionsfrugt lage

Kom mango og passionsfrugt, vanilje, sukker, appelsinskal og -saft op i en gryde og kog det op til sukkeret er opløst. Blend herefter lagen til en tynd puré og del lagen i to. Den ene halvdel skal bruges til cremen, og den anden skal bruges til moussen.

3
Mango & passionsfrugt creme

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 10 min. Kom mango og passionsfrugt lagen (den ene halvdel svarende til 350 g) op i en gryde og varm det op. Opløs majsstivelsen i vand, og rør det sammen med æggeblommer og æg. Hæld i en tynd stråle æggeblandingen ned i lagen under konstant piskning, mens cremen langsomt varmes op og tykner. Når cremen har kogt igennem i et minuts tid, tages den af varmen og svaler i 5 min. Rør små tern af koldt smør i cremen. Tilsæt til slut den udblødte og afdryppede husblas direkte til cremen. Kom cremen i en frysepose eller sprøjtepose, og sæt cremen på køl til den er kølet helt ned.

4
Mango & passionsfrugt mousse

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 10 min. Kom mango- og passionsfrugt lagen (den anden halvdel svarende til 350 g) op i en gryde og varm det op. Det skal ikke koge. Tag gryden af varmen. Knug herefter husblassen fri for vand og kom den ned i mango- og passionsfrugt lagen og lad det svale. Pisk imens fløden til en let skum og vend forsigtig sammen med lagen, gerne over 3 gange.

5
Samling

Hæld halvdelen af cremen over den bund, som du i starten satte en kagering omkring, og stil på frys i 5 min. Kom herefter halvdelen af moussen oven på den frosne kompot. Kom nu den anden bund oven på moussen og gentag med kompot og mousse. Stil kagen på frys i mindst 3 timer eller natten over.

6
I øvrigt

Klip et stykke kageplast som passer til kagens omkreds og højde. Temperer chokoladen og rør pulverfarven heri. Smør chokoladen ud på det klippede kageplast, og lad det sætte sig lidt, inden det kommes omkring kagen. Stil kagen på køl til chokoladen har sat sig. Dekorer toppen af kagen med fint hakkede pistacienødder og chokoladekugler. Pynt af med blomsterne fra skovsyre.