Sommerkage m. mandelnougat, marcipan og bær

8-10 personer
Glutenfri

Denne sommerkage er så super nem at lave men samtidig utrolig lækker.

Det er den perfekte kage til en familiefødselsdag, hvor der skal serveres god fødselsdagskage men det skal være nemt og hurtigt.

Ingredienser

Glutenfri mandelkage

150 g lyst rørsukker
200 g ren rå marcipan
200 g smør, blødt
4 æg, str. M/L
100 g mandelmel
125 g god hvid chokolade
75 g mandelnougat
1 økologisk citron, skallen og saften heraf
50 g grønne pistacienødder
100 g friske jordbær
50 g friske hindbær

Fremgangsmåde Udskriv

1
Glutenfri mandelkage

Pisk sukker, marcipan og smør sammen. Der må ikke være klumper i dejen. Tilsæt æg ét ad gangen og pisk godt imellem hvert. Tilsæt mandelmel. Smelt chokolade og nougat i en tykbundet gryde. Kom chokolade- og nougatblandingen op i dejen sammen med citronskal og -saft samt finthakkede pistacienødder. Vend det hele sammen og kom dejen op i en rund By Ditte Julie silikoneform (22 cm i diameter). Smør dejen ud med en kagespartel. Skær jordbær ud i mindre stykker og placér jordbærstykker og hindbær ovenpå dejen og pres dem lidt ned i dejen.  Bag kagen ved 180 grader varmluft i ca. 40 minutter. Lad kagen køle af og befri den fra formen.

2
Tip til bagningen og konsistensen af kagen

Alle ovne er forskellige og derfor varierer det også nogengange, hvor længe og hvor meget en kage skal bages. Jeg havde succes med at bage den ved 180 grader varmluft i ca. 40 minutter, men det er en meget svampet og “våd” dej, så du kan opleve, at den skal have mere. Du kan eksempelvis forsøge dig med 20 minutter ved 180 grader til start, tage kage ud og dække den med staniol, så den ikke bliver for mørk og bare den yderligere ca. 30 minutter herefter. Rabarber og chokolade afgiver en masse væske, og kagen er svampet. Det kan derfor også være en fordel at bage kagen et par dage i forvejen, så den kan sætte sig helt efter at have været i ovnen.

Servér kagen med vaniljeis, vaniljecreme eller creme fraiche.