Studenterbrød
9 studenterbrød
Hjemmelavede studenterbrød til årets studentergilder.
Jeg har piftet det klassiske studenterbrød en smule op og støbt dem i chokoladeskaller – her i røde til den røde student, men husk at du kan vælge lige præcis dén farve, som passer til dit gilde!
Ingredienser
MØRDEJSBUNDE
75 g hvedemel
30 g flormelis
1 tsk vaniljepasta
40 g smør, blødt
1 nip havsalt
1 æggeblommer
TRÆSTAMMEDEJ
60 g kagerester (fx vandbakkelse, wienerbrød, gærdej)
30 g mørk chokolade
20 g ren rå marcipan
3 tsk rom
1 nip havsalt
1 spsk lyssirup
CHOKOLADESKALLER
rød kakaosmør
150 g god mørk chokolade
Fremgangsmåde Udskriv
MØRDEJSBUNDE
Smuldr hvedemel, flormelis, smør og salt mellem hænderne til det minder om brødkrummer. Saml dejen hurtigt med æggeblommer. Stop med at ælte, så snart dejen er ensartet. Kom dejen i en frysepose, tryk den lidt flad og læg den på køl i minimum 30 minutter.
Rul dejen ud i 4 mm tykkelse og udstik 9 bunde (3 cm i diameter) med en By Ditte Julie udstikker. Placér dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem ved 190 grader varmluft i 10-12 minutter. Lad køle.
TRÆSTAMMEDEJ
Smuldr kagerester i en stor skål. Smelt chokolade og kom i kageresterne. Riv marcipan og kom op i skålen. Vend rom, salt og sirup i dejen og ælt det hele godt sammen. Kom den på køl og lad den trække lidt.
CHOKOLADESKALLER
Smelt kakaosmør til ca. 30 grader. Brug en pensel til at pensle en By Ditte Julie silikoneform med rød farve. Gør det over et par omgange til farven dækker.
Temperér chokolade. Fyld den tempererede chokolade i formen og bank/ryst overskydende chokolade ud igen. Skrab overfladen, og stil den på køl. Gem overskydende chokolade til at lukke chokoladerne med til sidst.
Del træstammedejen i 9 lige store dele. Tril til kugler og placér en i hver chokoladeskal. Placér en mørdejsbund i hver og luk med overskydende chokolade.
I øvrigt
Indfarv 40 g marcipan i hvid og 20 g marcipan i sort. Form små studenterhue.
Befri studenterbrødene fra formen og pynt med studenterhuer og guldstøv. Sæt evt. studenterhuerne fast med en smule overskydende chokolade.