Konfirmation 2022 – mine anbefalinger til kagen
17. april 2022

Konfirmation 2022 – mine anbefalinger til kagen

Konfirmation er bare en af sommerens fester, hvor der hører sig kage til. Dette års konfirmationer nærmer sig hastigt og lige om lidt vil Bakken være fyldt med glade konfirmander, der fejrer Blå Mandag. Det samme vil snart gælde Strøget i Århus og København eller gågaden i Odense, hvor de unge er klar til at shoppe løs for alle konfirmationspenge.

Men inden vi når så langt, skal konfirmationsdagen helt sikkert fejres med god mad og en masse skønne mennesker. Måske du slet ikke skal holde konfirmation, men i stedet skal du holde nonfirmation, stor fødselsdag eller noget andet. Og så gælder det samme stadig – god mad og gode mennesker omkring én.

En god middag skal, i min optik, altid afsluttes med en god dessert eller kage. Det er altid forskelligt, hvor meget tid og overskud man har til at stå i køkkenet på en dag med gæster. Herunder kommer mine bud på kager og desserter til forårets og sommerens konfirmationsfester – til forskellige niveauer og tid/overskud.

Mine anbefalinger til konfirmationskager

De lette konfirmationskager

påskecheesecake i gul med lyserøde detaljer

En cheesecake går man sjældent galt i byen med. Bunden behøver ikke engang i ovnen og tager derfor ingen tid at lave. Hele kagen kan samtidig sagtens holde et par dage på køl, så den kan forberedes før den store dag.

Tal- og bogstavskage sprøjtet op med en stikkelsbærcreme og pyntet med et chokoladelåg og pistacie

Her er en af de helt lette og ligetil kager. En klassisk chokoladekage på hvid chokolade eller en blondie, som det også kaldes. En blondie bliver ligesom en brownie kun bedre af at stå et par dage, så den kan “falde sammen” og bliver lækker svampet. For at løfte chokoladekagen har jeg toppet den med en cremet masse af friske stikkelsbær – MUMS!

En banankage med nougat, ganache og karamelmousse pyntet med karamelliseret glaze og et chokoladebånd

En klassiker som størstedelen af selskabet med sikkerhed kan lide! Nemlig en god gammeldags banankage. Jeg har dog svøbt den i en cremet karamelmousse, men frygt ej, den er simpelthen super simpel at lave. Derudover elsker jeg moussekager til sådanne dage. En moussekage holder sig nemlig i op til 3 mdr på frys, så der er absolut ingen grund til stres på kagefronten op til en stor dag som fx en konfirmation. Jeg har valgt at glaze denne kage samt at komme et chokoladebånd omkring, men skal den være rigtig nem undlades det selvfølgelig bare.

De svære konfirmationskager

Snit af rabarbermoussekage med nuancer af glaze og guld

Årh den her kage er simpelthen bare så fin. I disse farver er den jo oplagt til en fest i foråret som langt de fleste konfirmationer er. Med smag af rabarber og pistacie går smagene også i tråd med foråret. Glaze teknikken kræver at tungen er lige i munden, men har du øvet dig en gang eller tre, skal du nok få det smukkeste resultat med din hjemmelavede konfirmationskage.

Champagnekage med honning, rosmarin og kirsebær, flerfarvet glaze og grønt chokoladebånd

Her er altså lidt af et festfyrværkeri af en kage. Nemlig en champagnekage med honning, rosmarin og kirsebær. Kagen består af en masse forskellige elementer og er pyntet elegant med flerfarvet glaze, flydende sølv og et chokoladebånd. Jeg er sikker på at alle gæster vil blive super imponeret over både smag og udseende ved denne kage.

Brombærlagkage med glaze, marcipanbånd og chokoladebånd samt friske brombær

Jeg er så vild med udtrykket på denne kage. Jeg lavede kagen på/til en stor dag i mit og min virksomheds liv, nemlig til lancereringen af dittejulie.dk 2.0. Derfor vil jeg også mene, at denne kage i den grad er en fejring som konfirmationen værdig. Der er lag af hjemmelavede bunde, cremer og mousser. Jeg synes personligt, at pynten på denne lagkage er overdådig, smuk og elegant.

Portionsanrettede konfirmationsdesserter

Roulade med hyldeblomst og jordbær på By Ditte Julie fad

Her er der virkelig skruet op for forårsfornemmelserne med hjemmelavet hyldeblomstcreme og friske jordbær. Er du til det klassiske men med et tvist, så er denne forårsroulade helt genial til din konfirmation. Den vil med garanti også være et hit blandt de ældre gæster 😉

Lyserøde barer med kiks og chokolade

Her er endnu en konfirmationsanbefaling fra mig som vil gå lige i hjertet på langt de fleste bedsteforældre til konfirmationsfesten. Her er nemlig små portionskiksekager. Skal den være helt klassisk kan du bruge mørk chokolade i stedet og undlade solbær – men det giver et herligt let og frisk tvist!

Jeg håber, du er blevet inspireret til at bage din egen konfirmationskage og forkæle dine gæster. Du finder langt mere inspiration her i Klub Ditte Julies konfirmations kategori.

Mine forme i bage- og stelserien By Ditte Julie kan købes hos Imerco her.