Kirsebærdrøm

I 2020 startede vi Klub Ditte Julie og hvor er det dejligt, at så mange af jer har taget så godt i mod klubben. Men selvfølgelig vil vi altid gerne have flere af jer med i vores bagefællesskab, så med denne opskrift får I en lille forsmag på, hvad Klub Ditte Julie indeholder. Klubben byder på et hav af opskrifter, how to-videoer, livebagninger og bagekurser.

Moussekage med kirsebær, marcipan og chokolade skæret i et stykke. Opskriften er fra Klub Ditte Julie.

Denne Kirsebærdrøm ligger på Klub Ditte Julie som et Masterclass Bagekursus, hvilket betyder, at vi optog hele processen, da Ditte Julie lavede denne Kirsebærdrøm. Derved har du både opskrift og Ditte Julie lige ved din side, når du bager derhjemme. Hvis du synes om denne opskrift, så er der mange flere, hvor den kommer fra inde på Klub Ditte Julie. Du kan prøve Klub Ditte Julie de første 30 dage gratis.

Moussekage med kirsebær, marcipan og chokolade set oppefra. Opskriften er fra Klub Ditte Julie.

Når kirsebærsæsonen er over os, så skal det udnyttes til fulde. Kirsebær er både søde og syrlige og kan tilføje friskhed til kagen. Pralin er et godt modstykke til kirsebærret. Derfor er denne kage en skøn kombination af både knas og en silkeblød kirsebærmousse. Den er i hvert fald godkendt på kontoret. 

MARCIPANBUND
75 g marcipan
75 g smør
50 g lys rørsukker
2 æg, str. M/L 
35 g mandler
35 g mandelmel 

Ælt marcipan, smør og sukker sammen til en ensartet masse. Der må ikke være nogen marcipanklumper tilbage. Tilsæt herefter et æg ad gangen og ælt det ind i dejen. Hak derefter mandlerne fint og tilsæt mandelmel og de hakkede mandler i dejen. Kom dejen i en silikoneform (16 cm i diameter). Her kan også bruges en springform eller kagering beklædt med bagepapir. Bag bunden ved 180 grader i 15-20 minutter. Lad bunden køle af i formen.

PRALIN
25 g hvidt sukker
25 g mandler
25 g gold chokolade

Smelt sukker på en pande til en gylden karamel og tilsæt mandler. Kom det over på et stykke bagepapir og lad det køle af. Når mandelmassen er kølet ned, kommes det i en minihakker og det blendes fint. Smelt herefter chokoladen og vend det sammen med de hakkede mandler og smør det over bunden. Kom bunden på køl.

KIRSEBÆRSYLT
1 blad husblas
150 g kirsebær
50 g lys rørsukker
1 økologisk citron, skal og saft 

Udblød husblas i koldt vand i 10 minutter. Halvér kirsebærrene og fjern stenene. Kom herefter kirsebær, sukker, citronskal og -saft op i en gryde og kog det op. Lad det simre under låg i 10 minutter og herefter 10 minutter uden låg, så sylten reducerer lidt. Tag gryden af varmen og tilsæt den udblødte husblas og lad det svale i 20 minutter. Hæld sylten over kagen og stil det på frys i mindst 2 timer. 

KIRSEBÆRLAGE
200 g kirsebær
1 vaniljestang
1 spsk lys rørsukker
100 g amarene kirsebær 
1 økologisk citron, skal og saft 

Halvér kirsebærrene og fjern stenene. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud og mas det sammen med sukkeret. Kom herefter kirsebær, amarena kirsebær, vaniljesukker, den tomme vaniljestang, citronskal og -saft op i en gryde og kog det op. Lad det simre under låg i 10 minutter. Sigt lagen over en finmasket si, så du kun har lagen tilbage. Lad lagen svale på køkkenbordet. 

KIRSEBÆRRAND
4 blade husblas
1,5 dl kirsebærlage (opskrift ovenfra)
1 citron, saft
4 dl piskefløde

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 10 minutter. Varm kirsebærlagen op i en gryde sammen med citronsaften. Når lagen er varm tages gryden af varmen og den udblødte husblas kommes i lagen. Lad det svale lidt. Pisk fløden til en letpisket flødeskum, og vend den forsigtigt sammen med kirsebærlagen. Udvid kageringen til 18-20 cm i diameter. Placer bunden på et kagefad og kom din udvidede kagering omkring bunden, så bunden står i midten. Fór herefter kageringen med et stykke kageplast. Fyld kirsebærmoussen langs kagens kant og til sidst på toppen. Stil kagen på frys i mindst 3 timer eller natten over.

GLAZE
2,5 blade husblas
110 g hvidt sukker
100 g sødmælk
120 g god hvid chokolade, finthakket
125 g mirror gelé
hvid, lyserosa og mørkerosa pastafarve, by Ditte Julie

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 10 minutter. Hæld sukker og sødmælk op i en gryde og bring det i kog ved middelvarme. Sukkeret skal være smeltet. Den hakkede hvide chokolade kommes op i en høj kande. Hæld den varme mælkebladning op til chokoladen. Tilsæt den udblødte husblas og mirror gelé. Opdel glazen i 3 portioner og indfarv hver portion. Blend hver portion med en stavblender. Det er vigtigt, at stavblenderen kommes skråt i, så der ikke skabes lufthuller, ligesom stavblenderen ikke må fjernes fra bunden, mens der blendes. Hæld herefter de 3 indfarvede portioner på skift op i en høj kande. Lad glazen køle ned til 37-35 grader.

Befri kagen fra formen og kageplast. Placer kagen på en bagerist og placer et fad herunder til overskydende glaze. Hæld glazen udover kagen ved at bruge zigzag-bevægelser. 

CHOKOLADEBÅND OG SNIRKLER
200 g ruby chokolade

Temperer chokoladen. Klip et stykke kageplast som passer til kagens omkreds. Smør et lag chokolade ud på kageplasten og kom det forsigtigt omkring kagen. Stil kagen tilbage på køl, indtil den skal nydes. Lav chokoladesnirkler af overskydende chokolade ved at hælde chokoladen ud på et stykke kageplast. Træk herefter en kagespatel med riller gennem chokoladen og lad den sætte sig en smule. Tvist herefter chokoladebåndet i hver sin ende af kageplasten, så det danner snirkler.

I ØVRIGT
kirsebær
skovsyre blomster

Pynt kagen med kirsebær og skovsyre og skovsyreblomster.

Moussekage med kirsebær, marcipan og chokolade fra Klub Ditte Julie. Kagen er pyntet med chokoladesnirkler og friske bær.

VISSKJUL Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.