Appelsin chokolader

21 chokolade
Glutenfri

Hjemmelavede fyldte chokolader med en frisk appelsinganache i midten som er herlig, let og magisk til foråret og den tidligere sommer.

Appelsinmidten smager af sommer og solerois omringet af lækker hvid chokolade.

Ingredienser

CHOKOLADESKALLER

hvid, gul og orange Power Flower/kakaosmør
300 g god hvid chokolade

APPELSINGANACHE

1 økologisk appelsin, (1 dl saft) og skallen heraf
0,5 dl piskefløde
150 g god hvid chokolade
20 g smør, koldt

Fremgangsmåde Udskriv

1
CHOKOLADESKALLER

Puds en en chokoladeform grundigt med vat. Se evt. denne video, hvor jeg viser hvordan og forklarer hvorfor.

Temperér hvid kakaosmør. Sprøjt tilfældigt ved hjælp af en tandbørste i en chokoladeform og lad sætte sig kort. Temperer orange kakaosmør og brug en svamp til at duppe i chokoladeformen. Lad kakaosmørret sætte sig.

Temperér chokolade og fyld i formen. Bank/ryst overskydende chokolade ud igen. Skrab overfladen og stil den på køl. Gem overskydende chokolade til at lukke chokoladerne med til sidst.

2
APPELSINGANACHE

Hak chokolade og kom en høj skål. Varm fløde og appelsin op til lige under kogepunktet og hæld over chokoladen. Rør forsigtigt ganachen sammen. Tilsæt koldt smør i tern og brug en stavblender til at røre ganachen glat og homogen. Kom ganachen på en sprøjtepose og læg den på køl.

Fyld ganache i chokoladeskallerne. Luk chokoladerne med den overskydende chokolade.

Stil chokoladerne på køl og bank dem da ud af formen.

Tips

Du vil have en smule ganache til overs. Men lav lidt ekstra chokolader, brug den i disse påskeæg, smør den over en tærte eller top din vaniljeis med den overskydende ganache.

Du kan bruge hvilke som helst af mine By Ditte Julie chokoladeforme, så du får lige præcis den form på dine chokolader, som du ønsker.

Chokoladetemperering kan være lidt af en udfordring, og vi vil jo alle sammen gerne opnå en flot blank chokolade med et godt knæk. I videoen her, viser jeg, hvordan du tempererer hvid chokolade i en mikrobølgeovn.