Vagtelæg med appelsin og marcipan
16 påskeæg
Glutenfri
Hjemmelavede chokolade æg i ægte vagtelæg style. Jeg har lavet fyld af appelsin ganache og ren marcipan – en herlig frisk og forårsagtig kombination.
Lav dine egne påskeæg og bliv klar til æggejagten i haven med familien.
Ingredienser
Chokoladeskaller
hvid, gul og orange Power Flower/kakaosmør
300 g god hvid chokolade
Appelsinganache
0,5 økologisk appelsin, (0,5 dl saft) og skallen heraf
0,25 dl piskefløde
75 g god hvid chokolade
10 g smør, koldt
Marcipanfyld
80 g ren rå marcipan
Fremgangsmåde Udskriv
Chokoladeskaller
Puds en By Ditte Julie chokoladeform, påskeæg grundigt med vat. Se evt. denne video, hvor jeg viser hvordan og forklarer hvorfor.
Temperér kakaosmør. Sprøjt først med hvid kakaosmør og lad sætte sig kort. Sprøjt så med gul og til sidst med orange. Sprøjt alle farver tilfældigt ved hjælp af en tandbørste i en chokoladeform.
Temperér chokolade og fyld i formen. Bank/ryst overskydende chokolade ud igen. Skrab overfladen og stil den på køl. Gem overskydende chokolade til at lukke chokoladerne med til sidst.
Appelsinganache
Hak chokolade og kom en høj skål. Varm fløde og appelsin op til lige under kogepunktet og hæld over chokoladen. Rør forsigtigt ganachen sammen. Tilsæt koldt smør i tern og brug en stavblender til at røre ganachen glat og homogen. Kom ganachen på en sprøjtepose og læg den på køl.
Fyld ganache i 16 af chokoladeskallerne. Luk chokoladerne med den overskydende chokolade.
Stil chokoladerne på køl.
Marcipanfyld
Tril 16 kugler marcipan (á ca. 5 gram). Placér en kugle i de 16 resterende skaller og pres dem let flade.
Luk chokoladerne med den overskydende chokolade.
Stil chokoladerne på køl og bank dem herefter ud af formen.
Varm en pande eller gryde op eller vend bunden i vejret på en bradepande og varm den op i et hjørne med en gasbrænder. Placér kort et halvt chokoladeæg på den varme overflade, så bunden smeltes en smule. Placér dette chokoladeæg sammen med et andet (jeg har sat en appelsin sammen med en marcipan). Hold dem kort sammen så den våde chokolade sætter sig og samler ægget. Brug evt. fingrene til at glatte samlingen ud.
Tips
Du kan bruge hvilke som helst af mine By Ditte Julie chokoladeforme, så du får lige præcis den form på dine chokolader, som du ønsker.
Chokoladetemperering kan være lidt af en udfordring, og vi vil jo alle sammen gerne opnå en flot blank chokolade med et godt knæk. I videoen her, viser jeg, hvordan du tempererer hvid chokolade i en mikrobølgeovn.