Blåbær flødeboller

6 flødeboller
Glutenfri

Elegante, hjemmelavede flødeboller til enhver lejlighed.

Med mine nye flødebolleforme i silikone er det super nemt at lave sine egne flødeboller derhjemme.

Disse flødeboller i lilla er super fine til forårets og sommerens fødselsdage, bryllupper, studentergilder og lignende.

Ingredienser

Chokoladeskaller
FLØDEBOLLESKUM

125 g hvidt sukker
50 g glukosesirup
1 tsk vaniljepasta
35 g vand
2 tsk blåbærstøv
70 g past. æggehvider
1 spsk hvidt sukker

Marcipanbunde

50 g ren rå marcipan
1 tsk blåbærstøv

I øvrigt

sølvstøv
spiselige blomster

Fremgangsmåde Udskriv

1
Chokoladeskaller

Temperér chokolade. Tilsæt farve og rør. Fyld den tempererede chokolade i flødebolle silikoneforme fra By Ditte Julie og bank/ryst overskydende chokolade ud igen. Skrab overfladen, og stil den på køl. Gem overskydende chokolade til at lukke flødebollerne med til sidst.

2
FLØDEBOLLESKUM

Kog sukker, glukosesirup, vaniljepasta, vand og støv op i en lille gryde til præcis 117 grader. Pisk let æggehvider sammen med 1 spsk sukker til de skummer. Tilsæt den brandvarme sukkersirup i en tynd stråle, mens der piskes kraftigt. Fortsæt med at piske til skummen er stuetemperatur. Det tager ca. 20 minutter. Kom skummen op i en sprøjtepose. Fyld chokoladeskallerne med skum.

3
Marcipanbunde

Ælt marcipan og støv godt sammen. Udrul marcipanen i 4 mm tykkelse og udstik bunde i 3 cm diameter med en By Ditte Julie udstikker.

Placér en bund i hver skal og luk med overskydende chokolade. Skrab formen så du undgår fødder på flødebollerne. Stil formen på frys til chokoladen har sat sig. Befri dem ud af formen.

4
I øvrigt

Brug den overskydende tempererede chokolade til at lave dekorative chokoladebrud. Lav brud ved at krølle et stykke bagepapir sammen og glatte det let ud igen og hæld derefter chokoladen på. Lad chokoladen tørre og bræk herefter chokoladen i brudstykker. Pensl brudene med sølvstøv. Pynt flødebollerne med chokoladebrud og blomster. Du kan sætte brudene fast med en smule chokolade.

Tips

Har du ikke en silikoneform til at støbe chokoladeskallerne i, kan du også sagtens lave “almindelige” flødeboller. Udstik nogle lidt større bunde og se evt. denne video, så du ved, hvordan du skal gøre.

Til disse blåbær flødeboller har jeg valgt at bruge hvid chokolade indfarvet med lilla for at fuldende solbær-temaet. Er du i tvivl om, hvordan du indfarver chokolade kan du evt se denne video, hvor jeg indfarver med pulverfarve eller denne, hvor jeg indfarver med indfarvet kakaosmør.