Citronhapsere

9 petit fours

Små elegante petit fours med citroncreme eller lemoncurd om man vil. De er perfekte til påskebordet – først som pynt og senere som spise.

De små chokoladeskaller af sød hvid chokolade gemmer på en syrlig hjemmelavet citroncreme og sprødemørdejsbunde med vanilje.

Ingredienser

Mørdejsbunde

75 g hvedemel
30 g flormelis
1 tsk vaniljepasta
40 g smør, blødt
1 nip havsalt
1 æggeblommer

CHOKOLADESKALLER
Citroncreme

5 økologiske citroner, saften fra ca. 5 (2 dl) og skallen fra 2
130 g lyst rørsukker
2 æg
2 æggeblommer
20 g maizena
20 g smør, koldt

Marengstop

50 g æggehvider
50 g hvidt sukker
50 g flormelis

I øvrigt

spiselige blomster

Fremgangsmåde Udskriv

1
Mørdejsbunde

Smuldr hvedemel, flormelis, smør og salt mellem hænderne til det minder om brødkrummer. Saml dejen hurtigt med æggeblommer. Stop med at ælte, så snart dejen er ensartet. Kom dejen i en frysepose, tryk den lidt flad og læg den på køl i minimum 30 minutter.

Rul dejen ud i 6 mm tykkelse og udstik 9 bunde (3 cm i diameter) med en By Ditte Julie udstikker. Placér dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem ved 190 grader varmluft i 10-12 minutter. Lad køle.

2
CHOKOLADESKALLER

Temperér chokolade. Tilsæt farve og rør. Fyld den tempererede chokolade i en By Ditte Julie silikoneform og bank/ryst overskydende chokolade ud igen. Skrab overfladen, og stil den på køl. Gem overskydende chokolade til at lukke chokoladerne med til sidst.

3
Citroncreme

Kom citronsaft og -skal op i en gryden sammen med gram sukker og bring det i kog. Lad det koge til sukkeret er opløst. Tag af varmen. Rør æg, æggeblommer og maizena sammen i en skål. Kom dernæst den varme citronlage op i æggeblandingen og vend det forsigtigt sammen. Kom det herefter tilbage i gryden og varm det forsigtig op under konstant piskning ved middelvarme til det tykner. Tilsæt koldt smør og rør det ud i massen. Brug en stavblend og blend til en lækker og homogen creme. Kom cremen op i en sprøjtepose og lad cremen svale.

Fyld chokoladeskallerne ca. halvt op og placér herefter en mørdejsbund i hver.

Temperér den overskydende chokolade og luk skallerne. Skrab formen så du undgår fødder på chokoladerne. Stil formen på frys til chokoladen har sat sig. Befri dem ud af formen.

Du skal kun bruge ca. halvdelen af citroncremen til denne opskrift. Du kan derfor halvere opskriften, men jeg synes, det er en meget lille portion at arbejde med. I stedet kan du gemme den resterende creme og bruge til boller, på en ostemad, i disse desserter eller fyldte chokolader.

4
Marengstop

Pisk æggehvider skummende og tilsæt sukker lidt ad gangen. Pisk herefter massen til en luftig marengs. Sigt flormelis i marengsen og vend det forsigtigt sammen.

Fyld marengsen op i en sprøjtepose med en lille rund tylle. Sprøjt marengsen ud på tærtens top. Jeg har brugt en By Ditte Julie måleske til at “trykke” marengs let flad og skabe en lille uddybning. Afsæt herefter en lille top af citroncreme.

5
I øvrigt

Pynt med gule blomster.