Flødeboller med basilikum og jordbær

6 flødeboller
Glutenfri

Smukke, hjemmelavede sommerflødeboller, der er super nemme at lave i mine flødebolleforme i silikoneforme.

De her hjemmelavede flødeboller er magiske til sommerens fester så som studentergildet, bryllupet, receptionen, den runde fødselsdag eller bare en hyggelig aften i haven med gode venner.

Jordbærflødeboller med basilikum er den perfekte sommersnack.

Ingredienser

Chokoladeskaller
Jordbærsylt

50 g jordbær, friske eller frosne
25 g syltesykker
10 bl. frisk basilikum

Jordbærskum med basilikum

20 bl. frisk basilikum
85 g hvidt sukker
30 g jordbær, friske eller frosne
35 g glukosesirup
45 g past. æggehvider
1 spsk hvidt sukker

Marcipanbunde

50 g ren rå marcipan
1 nip havsalt

I Øvrigt

jordbærstøv
frisk basilikum

Fremgangsmåde Udskriv

1
Chokoladeskaller

Temperér chokolade. Tilsæt farve og rør. Fyld den tempererede chokolade i flødebollesilikoneforme fra By Ditte Julie og bank/ryst overskydende chokolade ud igen. Skrab overfladen og stil den på køl. Gem overskydende chokolade til at lukke flødebollerne med til sidst.

2
Jordbærsylt

Kom det hele i en gryde og bring det i kog. Lad blandingen simre til bærrerne er kogt møre, sukkeret er opløst og væsken kogt ind. Blend blandingen og kom den i en sprøjtepose med en fyldetylle. Lad sylten køle på køl eller bordpladen.

3
Jordbærskum med basilikum

Kom basilikum og sukker i en minihakker og blend til fint basilikumsukker. Kog jordbær, basilikumsukker og glukosesirup op i en lille gryde til præcis 117 grader. Pisk let æggehvider sammen med 1 spsk sukker til de skummer. Hæld jordbærblandingen gennem en sigte, så du kan har den varme sirup tilbage. Tilsæt den brandvarme sukkersirup i en tynd stråle, mens der piskes kraftigt. Fortsæt med at piske til skummen er stuetemperatur. Det tager ca. 20 minutter. Kom skummen op i en sprøjtepose. Fyld chokoladeskallerne med skum.

Stik fyldetyllen med jordbærsylt ned i flødebolleskummen og sprøjt ud samtidig med, at du langsomt bevæger tyllen opad.

4
Marcipanbunde

Ælt marcipan og salt godt sammen. Udrul marcipanen i 4 mm tykkelse og udstik bunde i 3 cm diameter med en By Ditte Julie udstikker.

Placér en bund i hver skal og luk med overskydende chokolade. Skrab formen så du undgår fødder på flødeboller. Stil formen på frys til chokoladen har sat sig. Befri dem fra formen.

5
I Øvrigt

Drys med jordbærstøv og pynt med frisk basilikum.

Tips

Har du ikke en silikoneform til at støbe chokoladeskallerne i, kan du også sagtens lave “almindelige” flødeboller. Udstik nogle lidt større bunde og se evt. denne video, så du ved, hvordan du skal gøre.

Til disse jordbær flødeboller har jeg brugt hvid chokolade indfarvet med lyserød for at fuldende jordbær-temaet. Er du i tvivl om, hvordan du indfarver chokolade kan du evt se denne video, hvor jeg indfarver med pulverfarve eller denne, hvor jeg indfarver med indfarvet kakaosmør.