Fyldte chokolader m. æblegrød

21 chokolader
Glutenfri

Jeg elsker jo fyldte chokolade.

Jeg elsker også kombinationen af mørk chokolade og frisk æblegrød.

Ingredienser

Chokoladeskaller

80 g kakaosmør
lysegrøn og mørkegrøn pulverfarve
300 g god mørk chokolade

Æblegrød

1 æble
50 g syltesukker
1 tsk vaniljepasta
1 økologisk citron, skallen heraf

Fremgangsmåde Udskriv

1
Chokoladeskaller

Temperér kakaosmør og del den i to portioner. Rør de to pulverfarver i hver portion. Pensl en By Ditte Julie chokoladeform, blad, med lysegrøn farve først og herefter den mørkegrønne farve. Det må gerne gøres tilfældigt. Sæt formen på køl.

Temperér chokolade. Hæld den i chokoladeformen og bank/ryst overskydende chokolade ud igen. Skrab overfladen og stil formen på køl. Gem overskydende chokolade til at lukke chokolader med til sidst.

2
Æblegrød

Skræl æble og skær det ud i små tern. Kom æblet op i en gryde sammen med de øvrige ingredienser. Kog æblestykkerne møre og blend det herefter til en fin grød. Kom grøden på glas og sæt den på køl indtil brug.

Fyld æblegrød i chokoladeskallerne. Hold ca. 1-2 mm afstand fra kanten, så chokoladerne kan lukkes. Sæt chokoladerne på køl, mens du tempererer chokoladen fra før igen, så du kan lukke chokoladerne. Hæld den tempererede chokolade over formen med chokoladeskaller med æblegrød. Skrab forsigtigt overfladen, så de ikke får “fødder”. Lad de fyldte chokolader sætte sig i formen.

Tips

Husk at pudse din form inden brug, så du får flotte blanke chokolade. Se min how to video for at se hvordan jeg gør.

Du kan bruge hvilke som helst af mine By Ditte Julie chokoladeforme, så du får lige præcis den form på dine chokolader, som du ønsker.

Chokoladetemperering kan være lidt af en udfordring, og vi vil jo alle sammen gerne opnå en flot blank chokolade med et godt knæk. I videoen her, viser jeg, hvordan du tempererer mørk chokolade i en mikrobølgeovn.