Fyldte chokolader m. kaffeganache

21 chokolader
Glutenfri

Flydte kaffechokolader til de voksne – eller bare dem der elsker chokolade.

Jeg har støbt chokoladerskaller i en god mørk chokolade, der giver en dyb og kraftig smag.

I midten er der fyld af kaffeganache.

Ingredienser

Chokolade skaller

300 g god mørk chokolade

Kaffeganache

1 shot espresso (ca. ½ dl)
½ dl piskefløde
200 g god mælkechokolade

I øvrigt

30-50 g god gold chokolade
guldstøv

Fremgangsmåde Udskriv

1
Chokolade skaller

Temperér chokolade. Hæld den i By Ditte Julie chokoladeform og bank/ryst overskydenden chokolade ud igen. Skrab overfladen, og stil den på køl imens du fortsætter. Gem overskydende chokolade til at lukke chokoladerne med til sidst.

2
Kaffeganache

Varm espresso og fløde op i en tykbundet gryde. Hak chokolade fint og kom den op i en skål. Hæld den varme blanding op i skålen til chokoladen og rør godt, så chokoladen smelter helt. Hæld ganachen på en sprøjtepose og lad den køle lidt af, inden du fylder den i chokoladeskallerne.

Fyld ganache i chokoladeskallerne. Hold ca. 1-2 mm afstand fra kanten, så chokoladerne kan lukkes. Sæt chokoladerne på køl, mens du tempererer den gemte chokolade igen, så du kan lukke chokoladerne. Hæld den tempererede chokolade over formen med chokoladeskaller med kaffeganche. Skrab forsigtigt overfladen, så de ikke får “fødder”. Lad de fyldte chokolader sætte sig i formen.

3
I øvrigt

Temperér chokolade. Tag et stykke bagepapir og krøl det sammen. Glat det herefter let ud og smør chokoladen herpå. Sæt det på køl til chokoladen har sat sig. Fjern bagepapiret og pensl med guldstøv. Brug en lille kniv til at lave små brud. Brug lidt af den mørke chokolade som lim, når chokolade brudene skal placeres på de fyldte chokolader.

Tips

Husk at pudse din form inden brug, så du får flotte blanke chokolade. Se min how to video for at se hvordan jeg gør.

Du kan bruge hvilke som helst af mine By Ditte Julie chokoladeforme, så du får lige præcis den form på dine chokolader, som du ønsker.

Chokoladetemperering kan være lidt af en udfordring, og vi vil jo alle sammen gerne opnå en flot blank chokolade med et godt knæk. I videoen her, viser jeg, hvordan du tempererer mørk chokolade i en mikrobølgeovn.