Fyldte chokolader m. kirsebær, portvin og ruby

21 chokolader
Glutenfri

Små, fine og elegante julechokolader med kirsebær og portvin.

Disse fyldte chokolader ville pynte så fint på godtebordet juleaften.

Chokoladeskaller af ruby chokolade og en hjemmelavet kirsebærganache.

Ingredienser

Chokoladeskaller

50 g kakaosmør
kirsebærrød pulverfarve
300 g ruby chokolade

Kirsebærganache

1/2 dl piskefløde
3 spsk lage fra amarena kirsebær
3 spsk kirsebærlikør/portvin
150 g ruby chokolade

Fremgangsmåde Udskriv

1
Chokoladeskaller

Temperér kakaosmør og rør det op med pulverfarven. Udfyld to af hullerne i chokoladeformen med kakaosmør og sæt dem på frys. Inden kakaosmørret sætter sig helt placeres en ispinde i hvert hul med kakaosmør. Disse to skal senere bruges som “skabelon”. Lad dem sætte sig helt og tag dem herefter ud af chokoladeformen.

Puds chokoladeformen, så den er klar til at lave dine fyldte chokolader i. Varm evt. kakaosmørret op igen, hvis det har sat sig. Kom kakaosmør i en sprøjtepose og klip et lille hul i posen. Placér en lille klat kakaosmør i midten af hvert hul i chokoladeformen. Tag din skabelon og pres ned i hvert hul og hiv din skabelon op igen. Nu har du et mønster. Gentag til alle chokoladerne i formen er lavet.

Temperér chokolade. Hæld den i chokoladeformen og bank/ryst overskydende chokolade ud igen. Skrab overfladen og stil den på køl. Gem overskydende chokolade til at lukke chokoladerne med til sidst.

2
Kirsebærganache

Varm fløde, lage og likør op i en tykbundet gryde. Hak chokolade fint og kom den op i en skål. Hæld den varme blanding op i skålen til chokoladen og rør godt så chokoladen smelter helt. Hæld ganachen på en sprøjtepose og lad den køle lidt af inden du fylder den i chokoladeskallerne.

Fyld kirsebærganache i chokoladeskallerne. Hold ca. 1-2 mm afstand fra kanten, så chokoladerne kan lukkes. Sæt chokoladerne på køl, mens du tempererer chokoladen fra før igen, så du kan lukke chokoladerne. Hæld den tempererede chokolade over formen med chokoladeskaller med kirsebærganache. Skrab forsigtigt overfladen, så de ikke får “fødder”. Lad de fyldte chokolader sætte sig i formen – gerne på køl, og befri dem herefter fra formen.

Jeg har brugt den overskydende ganache i disse konfektkugler med trøffel.

Tips

Husk at pudse din form inden brug, så du får flotte blanke chokolade. Se min how to video for at se hvordan jeg gør.

Du kan bruge hvilke som helst af mine By Ditte Julie chokoladeforme, så du får lige præcis den form på dine chokolader, som du ønsker.

Chokoladetemperering kan være lidt af en udfordring, og vi vil jo alle sammen gerne opnå en flot blank chokolade med et godt knæk. I videoen her, viser jeg, hvordan du tempererer ruby chokolade i en mikrobølgeovn.