Fyldte chokolader m. ‘nutella’

21 chokolader
Glutenfri

Ingredienser

Chokoladeskaller

indfarvet kakaosmør (lysegrøn, mørkegrøn, brun og hvid)
300 g god mørk chokolade, 66%

"Nutella" fyld

100 g hasselnødder med hinde
100 g god mælkechokolade
1 dl piskefløde
1 nip havsalt

Fremgangsmåde Udskriv

1
Chokoladeskaller

Varm kakaosmør op. Pensl/sprøjt tilfældigt med det lysegrønne og mørkegrønne kakaosmør i en By Ditte Julie chokoladeform, blad. Gentag dette med det brune kakaosmør. Bland lidt hvid og brunt kakaosmør sammen og pensl/sprøjt ligeledes med denne blanding. Gør det lidt tilfældigt. Skrab overskydende kakaosmør af formen. Sæt formen på køl.

Temperér chokolade. Hæld den i chokoladeformen og bank/ryst overskydende chokolade ud. Skrab overfladen og stil den på køl. Gem den overskydende chokolade til at lukke chokoladerne med til sidst.

2
"Nutella" fyld

Rist nødder i ovnen ved 180 varmluft i ca. 10 minutter og lad dem køle let herefter. I et viskestykke nulres hasselnødder skallerne af. Blend herefter hasselnødderne til nøddesmør. Hak chokolade og kom op i en skål. Varm fløden op i en gryde til lige under kogepunktet. Hæld herefter den varme fløde over chokoladen og rør det forsigtig rundt til al chokoladen er smeltet. Vend nøddesmørret i den smeltede chokolade og tilsæt herefter havsalt. Kom det i en sprøjtepose.

3
Samling

Fyld nutellaen i chokoladeskallerne. Hold ca. 1-2 mm afstand fra kanten, så chokoladerne kan lukkes. Sæt chokoladerne på køl. Hæld den overskydende chokolade over for at lukke skallerne. Skrab forsigtigt overfladen, så de ikke får “fødder”. Lad de fyldte chokolader sætte sig i formen og befri dem herefter fra formen.

Tips

Husk at pudse din form inden brug, så du får flotte blanke chokolade. Se min how to video for at se hvordan jeg gør.

Du kan bruge hvilke som helst af mine By Ditte Julie chokoladeforme, så du får lige præcis den form på dine chokolader, som du ønsker.

Chokoladetemperering kan være lidt af en udfordring, og vi vil jo alle sammen gerne opnå en flot blank chokolade med et godt knæk. I videoen her, viser jeg, hvordan du tempererer mørk chokolade i en mikrobølgeovn.