Glutenfri luksus småkager med nougat

15-20 småkager
Glutenfri

Ingredienser

Småkager

165 g glutenfri melblanding
50 g kartoffelmel
125 g smør, blødt
100 g lyst rørsukker
1 æggeblomme

I øvrigt

80 g mandelnougat
80 g god hvid chokolade
flormelis

Fremgangsmåde Udskriv

1
Småkager

Smuldr mel og smør mellem hænderne til det minder om brødkrummer. Tilsæt sukker og æggeblomme og ælt det hele godt sammen. Stop med at ælte så snart dejen er ensartet og er samlet. Kom dejen i en frysepose og læg den på køl i minimum 30 minutter.

Udrul dejen i 2 mm tykkelse. Udstik småkager med en udstikker evt. en By Ditte Julie udstikker (ca. 4 cm i diameter). Udstik et hul i den ene halvdel af småkagerne (ca. 2 cm i diameter). Placér småkagerne på en bageplade beklædt med bagepapir eller en airmåtte fra By Ditte Julie.

2
I øvrigt

Smelt nougat og chokolade i en mikrobølgeovn eller en tykbundet gryde. Lad køle kort og kom i en sprøjtepose.

Drys med flormelis gennem en sigte på alle småkager med et hul i midten.

Afsæt en lille portion (ca. 1 tsk) nougatcreme på de hele småkager. Placér de resterende småkager (med hul og flormelis) herpå.