Glutenfri mørdej
6-8 personer
Glutenfri
Sukkerfri
En klassisk mørdej men helt uden gluten.
Bag en lækker tærte men på en glutenfri tærtedej.
Ingredienser
Grundopskrift
100 g glutenfri havremel
25 g boghvedemel
25 g mandelmel
85 g smør, blødt
1 nip havsalt
2 past. æggeblommer
evt. 1 spsk vand
Fremgangsmåde Udskriv
Grundopskrift
Smuldr mel og smør til det minder om brødkrummer. Tilsæt salt. Saml dejen hurtigt med æggeblommer. Stop med at ælte, så snart dejen er ensartet. Hvis du har problemer med at samle dejen kan du tilføje 1 spsk vand. Kom dejen i en frysepose, tryk den lidt flad og læg den på køl i minimum 30 minutter.
Udrul mørdejen i 2 mm tykkelse. Kom dejen i en tærteform, fx denne fra By Ditte Julie (20×20 cm). Du kan fx komme frangipan ud i den ubagte tærte. Bag tærten ved 190 grader varmluft i ca. 20 minutter. Lad tærten køle i formen.
Tips
Tilsæt fx kakaopulver, hindbærstøv, blåbærstøv eller lignende
Jeg har lavet forskellige glutenfri tærter, du kan se dem her hindbærtærte, blåbærtærte, banantærte og vaniljetærte med æble.