Hindbærflødeboller med karamelskum
6 flødeboller
Glutenfri
Hjemmelavede flødeboller med karamelskum og en lille overraskelse i midten.
Jeg har skiftet den klassiske flødebolleskum på hvidt sukker ud med en karamelliseret skum på brun farin. Det giver en skøn dybde til smagen.
Servér de hjemmelavede flødeboller til hverdag og fest.
Ingredienser
CHOKOLADESKALLER
300 g god hvid chokolade
lyserød kakaosmør
Karamelskum
125 g brun farin
50 g glukosesirup
1 tsk vaniljepasta
35 g vand
2 tsk hindbærstøv
70 g past. æggehvider
1 spsk brun farin
I øvrigt
6 friske hindbær
Marcipanbunde
50 g ren rå marcipan
1 tsk hindbærstøv
Chokoladepynt
overskydende chokolade
friske hindbærs
Fremgangsmåde Udskriv
CHOKOLADESKALLER
Temperér chokolade. Tilsæt farve og rør. Fyld den tempererede chokolade i flødebollesilikoneforme fra By Ditte Julie og bank/ryst overskydende chokolade ud igen. Skrab overfladen og stil den på køl. Gem overskydende chokolade til at lukke flødebollerne med til sidst.
Karamelskum
Kog sukker, glukosesirup, vaniljepasta, vand og støv op i en lille gryde til præcis 117 grader. Pisk let æggehvider sammen med 1 spsk sukker til de skummer. Tilsæt den brandvarme sukkersirup i en tynd stråle, mens der piskes kraftigt. Fortsæt med at piske til skummen er stuetemperatur. Det tager ca. 20 minutter. Kom skummen op i en sprøjtepose.
I øvrigt
Fyld chokoladeskallerne med skum. Undlad at fylde de sidste 0,5-1 cm. Placér et hindbær i hver. Pres det let ned i skummet og fyld evt. selve hindbærret med skum også.
Marcipanbunde
Ælt marcipan og støv godt sammen. Udrul marcipanen i 4 mm tykkelse og udstik bunde i 3 cm diameter med en By Ditte Julie udstikker.
Placér en bund i hver skal og luk med overskydende chokolade. Skrab formen så du undgår fødder på flødebollerne. Stil formen på frys til chokoladen har sat sig. Befri dem ud af formen.
Chokoladepynt
Brug overskydende chokolade til at lave chokoladepynt.
Smør den tempererede chokolade ud på en silikonemåtte eller et stykke bagepapir. Lad chokoladen sætte sig kort og udstik små cirkler med en By Ditte Julie udstikker. Sæt friske hindbær på chokoladecirklerne med en smule chokolade. Sæt dem herefter fast på flødebollerne.
Tips
Har du ikke en silikoneform til at støbe chokoladeskallerne i, kan du også sagtens lave “almindelige” flødeboller. Udstik nogle lidt større bunde og se evt. denne video, så du ved, hvordan du skal gøre.
Til disse hindbær flødeboller har jeg valgt at bruge hvid chokolade indfarvet med lyserød for at fuldende hindbær-temaet. Er du i tvivl om, hvordan du indfarver chokolade kan du evt se denne video, hvor jeg indfarver med pulverfarve eller denne, hvor jeg indfarver med indfarvet kakaosmør.