Hindbærtærte med chokoladebånd
6-8 personer
En klassisk frugttærte med en masse hindbær.
Jeg ville elske at invitere eftermiddags gæster på et stykke af denne tærte.
Mørdej med smag af hindbær, hindbærmazarin og en klassisk hindbærmarmelade.
Ingredienser
Hindbærmørdej
60 g flormelis
150 g kage hvedemel
2 tsk hindbærstøv
75 g smør, blødt
2 æggeblommer
Hindbærmarmelade
200 g hindbær, friske eller frosne
100 g syltesukker
Hindbærmazarin
75 g lyst rørsukker
75 g smør, blødt
75 g ren rå marcipan
1 æg
35 g mandelmel
2-3 spsk hindbærmarmelade, opskrift ovenfor
I øvrigt
75 g mandelnougat
Chokoladebånd
I øvrigt
friske hindbær
spiselige blomster
Fremgangsmåde Udskriv
Hindbærmørdej
Kom flormelis, mel og hindbærstøv op i en skål og smuldr smør heri mellem hænderne. Ælt æggeblommer ned i dejen. Stop med at ælte når dejen er glat og hænger sammen. Læg dejen i en frysepose på køl i 30 minutter eller til du skal bruge den.
Hindbærmarmelade
Kom begge dele op i en gryde og bring det i kog. Lad det simre til det tykner. Blend det fint og lad det køle. Kom det på et skoldet glas og gem det til senere.
Hindbærmazarin
Ælt sukker, smør og marcipan sammen til en ensartet masse uden klumper. Tilsæt æg og ælt igen til massen er homogen. Vend mandelmel i mazarinmassen og afslut med at vende marmelade i.
Rul mørdejen ud i 2 mm tykkelse og kom mørdejen i rund tærteform fra By Ditte Julie (19 cm i diameter). Fyld bærmazarinen i den ubagte tærte. Bag tærten ved 190 grader varmluft i 20-25 minutter. Lad tærten køle en smule i formen. Befri tærten mens den stadig er lun og placér den på et By Ditte Julie tallerken.
I øvrigt
Smelt mandelnougat og smør den over tærten. Lad den sætte sig kort på køl. Smør resten af hindbærmarmeladen over tærten.
Chokoladebånd
Smelt gult, orange og rødt kakaosmør. Dup kakaosmørret ud på et stykke kageplast. Kageplasten skal svare til tærtens omkreds plus 1 cm. Derudover skal højden på kageplasten svare til tærtens højde (ca. 3 cm). Start med at duppe med gult, derefter orange og til sidst med rødt kakaosmør. Brug en tandstik til at trække mønstre i chokoladebåndet. Pensl med guldstøv på chokoladebåndet.
Temperér chokolade og smør den ud i et tyndt lag på kageplasten med en kagespartel fra By Ditte Julie. Når du har smurt chokoladen tyndt ud, fjernes kageplast og chokolade forsigtigt fra det overskydende chokolade, så du kan lave en fin og glat kant på dit chokoladebånd. Lad chokoladen sætte sig en smule og placér båndet langs tærtens kant. Lad chokoladen sætte sig yderligere inden du fjerner kageplasten.
I øvrigt
Placér friske hindbær langs kanten og pynt med spiselige blomster.
Tips
Lad dig endelig ikke skramme af chokoladebåndet og chokoladetempereringen. Du kan pynte kagen ligesom du har lyst til, ellers kan du se min how to video, hvor jeg viser step for step, hvordan man laver det perfekte chokoladebånd, som kan sætte den sidste finish på din kage!