Hjemmelavede flødeboller med timian og lime
6 flødeboller
Glutenfri
Forårsfine flødeboller i den herligste lysegrønne nuance.
Disse hjemmelavede flødeboller er friske i smagen fra lime og timian og giver et herligt touch til forårets blide vejr.
Lad de fine flødeboller pryde påskebordet.
Ingredienser
Chokoladeskaller
300 g god hvid chokolade
indfarvet lysegrøn kakaosmør
Flødebolleskum
1 spsk frisk timian
85 g hvidt sukker
2 økologiske limefrugter, skallen og saften heraf
35 g glukosesirup
45 g past. æggehvider
1 spsk hvidt sukker
Pistaciebunde
20 g grønne pistacienødder
1 spsk flormelis
50 g ren rå marcipan
0,5 tsk æggehvider
I øvrigt
frisk timian
Fremgangsmåde Udskriv
Chokoladeskaller
Temperér chokolade. Tilsæt farve og rør. Fyld den tempererede chokolade i flødebollesilikoneforme fra By Ditte Julie og bank/ryst overskydende chokolade ud igen. Skrab overfladen og stil den på køl. Gem overskydende chokolade til at lukke flødebollerne med til sidst.
Flødebolleskum
Kom timian, sukker og limeskal i en minihakker og blend til fint timiansukker. Kog timiansukker, limesaft og glukosesirup op i en lille gryde til præcis 117 grader. Pisk let æggehvider sammen med 1 spsk sukker til de skummer. Tilsæt den brandvarme sukkersirup i en tynd stråle, mens der piskes kraftigt. Fortsæt med at piske til skummen er stuetemperatur. Det tager ca. 20 minutter. Kom skummen op i en sprøjtepose. Fyld chokoladeskallerne med skum.
Pistaciebunde
Blend pistacienødder og flormelis til fint mel. Ælt pistaciemel, marcipan og æggehvider til en homogen masse.
Udrul marcipanen i 4 mm tykkelse og udstik bunde i 3 cm diameter med en By Ditte Julie udstikker.
Placér en bund i hver skal og luk med overskydende chokolade. Skrab formen så du undgår fødder på flødebollerne. Stil formen på frys til chokoladen har sat sig. Befri dem ud af formen.
I øvrigt
Pynt med frisk timian.
Tips
Har du ikke en silikoneform til at støbe chokoladeskallerne i, kan du også sagtens lave “almindelige” flødeboller. Udstik nogle lidt større bunde og se evt. denne video, så du ved, hvordan du skal gøre.
Til disse timian flødeboller har jeg valgt at bruge hvid chokolade indfarvet med grøn for at fuldende timian og lime temaet. Er du i tvivl om, hvordan du indfarver chokolade kan du evt se denne video, hvor jeg indfarver med pulverfarve eller denne, hvor jeg indfarver med indfarvet kakaosmør.