Julebrownie m. kirsebær

10 personer
Glutenfri

En klassisk brownie men med en juletopping og marcipan.

Denne julebrownie er super let at lave, men smager himmelsk.

Jeg har brugt en masse rester på toppen – mandler, pistacienødder, chokoladekugler og mørk chokolade.

Ingredienser

Julebrownie

200 g god mørk chokolade
200 g lyst rørsukker
200 g smør
6 æg, str. M/L
1 dl mandelmel
20 amarena kirsebær

Chokoladecreme og topping

100 g god mørk chokolade
1 dl piskefløde
20 g smør
1 tsk cake factor
50 g mandler
50 g grønne usaltede pistacienødder
blandede chokoladekugler eller krymmel efter eget valg

Marcipanbånd

200 g ren rå marcipan
100 g flormelis
20 g glukose
mørk rosa pastafarve
lidt vand

Fremgangsmåde Udskriv

1
Julebrownie

Kom chokolade, sukker og smør op i en gryde og lad det smelte ved middel varme. Tag gryden af varmen når sukkeret er opløst. Pisk æg i massen. Tilsæt herefter mandelmel. Kom dejen op i en firkantet form (20 x 36 cm) beklædt med bagepapir i bunden. Skær amarena kirsebær i halve og placér dem i dejen. Pres dem gerne lidt ned i dejen. Bag julebrownien ved 180 grader varmluft i 35-40 minutter. Lad kagen køle af i formen.

2
Chokoladecreme og topping

Hak chokolade fint og kom op i en skål. Varm fløde op i en gryde til lige under kogepunktet. Hæld den varme fløde over chokoladen og rør forsigtigt i massen. Tilsæt smør i tern og cake factor og rør chokoladen blank og glat. Smør chokoladencremen udover kagen.

Hak mandler mellemgroft. Kom mandler, pistacienødder og chokoladekugler op i en skål og vend det sammen. Drys det ud over kagen og pres det forsigtigt ned i chokoladen. Stil kagen på køl til dagen efter. Skær herefter kagen ud efter J U L ved at bruge By Ditte Julie (små bogstavskabeloner.

3
Marcipanbånd

Ælt marcipan, flormelis og glukose sammen. Tilsæt herefter pastafarve og indfarv marcipanen (start med lidt farve af gangen). Rul herefter marcipanen ud i 2 mm tykkelse og skær marcipanbånd som passer til bogstavernes højde og omkreds. Rul herefter båndet omkring bogstaverne. Brug evt. lidt vand på indersiden af marcipanbåndet, så båndet hæfter til brownien.

Jeg har brugt overskydende brownie til at lave disse konfekt kugler med trøffel.