Kaffe-blåbær chokolader
21 chokolader
Glutenfri
Små og elegante fyldte chokolader.
Chokoladeskallerne er støbt i sød ruby chokolade og gemmer på en midte af kaffe, chokolade og blåbær.
Frygt ikke chokoladetempereringen, jeg har nemlig lavet en how to guide til dig på temperering af ruby chokolade.
Ingredienser
Fyld
1 dl piskefløde
2 tsk instant kaffe
100 g god mørk chokolade, 70 %
1 nip havsalt
21 friske blåbær
Fremgangsmåde Udskriv
Chokoladeskaller
Smelt kakaosmør. Pensl chokoladeskallerne med kakaosmør. Pensl med pink støv i chokoladeskaller.
Temperér chokolade. Fyld den tempererede chokolade i formen og bank herefter overskydende chokolade ud af formen. Stil formen med chokoladeskallerne på køl. Gem overskydende chokolade til at lukke chokoladerne med til sidst.
Fyld
Varm fløde og kaffe op. Hak chokolade og hæld den varme kaffefløde over. Tilsæt salt og rør det sammen til en blød ganache. Kom ganachen på en sprøjtepose og lad den køle på køkkenbordet.
Kom kaffeganache i hver chokoladeskal og placér et blåbær i hver. Luk chokoladerne med den overskydende chokolade. Skrab overfladen og stil dem på køl til chokoladen har sat sig. Bank dem herefter ud af formen.
Tips
Husk at pudse din form inden brug, så du får flotte blanke chokolade. Se min how to video for at se hvordan jeg gør.
Du kan bruge hvilke som helst af mine By Ditte Julie chokoladeforme, så du får lige præcis den form på dine chokolader, som du ønsker.
Chokoladetemperering kan være lidt af en udfordring, og vi vil jo alle sammen gerne opnå en flot blank chokolade med et godt knæk. I videoen her, viser jeg, hvordan du tempererer mørk chokolade i en mikrobølgeovn.